​Sjeng Kraft Kompenei schenkt 33.333 euro aan ouderen in Limburg

​Sjeng Kraft Kompenei schenkt 33.333 euro aan ouderen in Limburg

Verrassing voor verzorgingstehuizen! De organisatie van de11devande11de, de Sjeng Kraft Kompenei, brengt de vastelaovend naar de verzorgingstehuizen. 44 verzorgingstehuizen krijgen een cheque van de stichting om het komend seizoen een vastelaovendmiddag te organiseren. Vanmiddag werd dat bekend gemaakt in een livevideo op L11 Alaaf.

Zie ook L1mburg Centraal: Feest in de verzorgingstehuizen

​Sjeng Kraft Kompenei schenkt 33.333 euro aan ouderen in Limburg

De Sjeng Kraft Kompenei, organisator van onder andere de11devande11de in Maastricht, doneert het komende carnavalsseizoen een bedrag van 33.333 euro ten behoeve van carnavalsactiviteiten in verpleeg- en verzorgingstehuizen in Limburg. Dit maakten zij vandaag bekend in Zorgcentrum De Beerendonck in Venlo.

Wat houdt deze donatie precies in? Limburg telt 132 verpleeg- en verzorgingstehuizen. We kunnen niet alle tehuizen bedienen, dus we maken een weloverwogen afweging, rekening houdend met spreiding in de provincie en verdeeld over de diverse zorginstellingen.

44 tehuizen krijgen een tegoed van 750 euro. Met dit geld mogen de verzorgingstehuizen een carnavalsmiddag organiseren. Van dit geld kunnen ze bijvoorbeeld een artiest boeken en eventueel een vat bier en nonnevotten bestellen. Er wordt geen contant geld uitgedeeld. De tehuizen kunnen de kosten declareren bij de Sjeng Kraft Kompenei. Het bedrag van 33.333 euro wordt tussen 11 november 2018 en de carnaval 2019 uitgekeerd.

Waarom deze doelgroep? Door de bezuinigingen in de zorg gaan activiteiten zoals een carnavalsmiddag steeds vaker verloren. De Sjeng Kraft Kompenei zet zich in om Limburgs grootste cultuurgoed, de vastelaovend, te behouden en hoopt met deze bijdrage in elk geval het aankomende carnavalsseizoen voor een vrolijke noot in deze tehuizen te zorgen.

Goede doelen De Sjeng Kraft Kompenei is een stichting zonder winstoogmerk. Wel hanteert de Sjeng Kraft Kompenei een garantievermogen, dus een vast bedrag wat minimaal op de rekening moet staan voor het geval zich rondom de11devande11de onvoorziene omstandigheden voordoen en het evenement geen doorgang kan vinden. Het bedrag wat over blijft, komt ten goede van goede doelen die verband houden met de doelen van de stichting, namelijk het behoud van het authentieke en kwalitatieve Limburgse carnavalslied en Limburgs grootste cultuurgoed, de vastelaovend.

Dit is de eerste keer dat de Sjeng Kraft Kompenei een dergelijke donatie doet. Deze donatie staat los van het vorig jaar opgerichte GoedeDoelenFonds Sjeng Kraft.

de11devande11de bij L1

Zondag 11 november 2018, de opening van het nieuwe vastelaovesseizoen: de11devande11de! De hele dag live te volgen op L1 TV en L1 Radio.

Bekijk het programma

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Het achterlaten van een fiets bij een kasteelvijver in Tegelen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor heel wat consternatie gezorgd. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen, omdat gedacht werd dat er iemand te water was geraakt.