Limburgse Koordagen in Blaaskracht TV

Limburgse Koordagen in Blaaskracht TV

Zaterdag 10 augustus 20:30, zondag 11 augustus 13:00 | 18:00

Wouter Nelissen was zondag 7 oktober 2018 bij de Limburgse Koordagen in Roermond. We waren bij verschillende workshops en concerten met kinderen en volwassenen koren. De kinderen lieten hun muzikale wensen de lucht in gaan en we spraken met een aantal deelnemers. Kortom een zingend verslag van de koordagen.

Emil Szarkowicz was bij Around the World, een treffen van verschillende Zuid-Limburgse jeugdorkesten, Tom Doesborg was bij I hate Music, een operavoorstelling voor kinderen, van de 100 jaar geleden geboren Leonard Bernstein.

Nils Rompen ging naar het jubileum van de 25 jarige Meulezengers in Venlo en we waren bij de concertconcoursen van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen.

Foto's

I hate Music

Een operavoorstelling voor kinderen op de gelijknamige liederencyclus van Leonard Bernstein. Dit is een samenwerking van Opera Compact en Opera Zuid, door Fenna Ograjensek en Robert Weirauch. Tom Doesborg was erbij.

Around the world

Een aantal Jeugdorkesten van de harmonieën: Harmonie St. Michael Heugem; Koninklijke Oude Harmonie Eijsden; Harmonie St. Petrus en Paulus Wolder; Harmonie St. Walburga Amby en de Koninklijke Harmonie van Gronsveld, gaven een voorstelling met het thema “Around the World” Maar liefst 120 musici zitten op het podium. Dit projectorkest staat onder de muzikale leiding van Loek Smeijsters. Emil Szarkowicz ging er op bezoek.

Meulezengers

Nils Rompen ging langs bij het jubileumconcert van de 25 jaar bestaande Meulezengers uit Venlo.

Tom Linssen en het concertconcours

Sopraan saxofonist Tom Linssen had een optreden tijdens het concertconcours 2018 in de Oranjerie In Roermond. Tom Doesborg liep met hem mee.

Blaaskracht

Het maandelijkse muziekprogramma van L1 TV met aandacht voor fanfares, harmonieën, brassbands, koren, slagwerkers en alle andere muzikale zaken.

Meer over Blaaskracht

Logo 1Limburg

Programma's