Een eerbetoon aan Ger

Een eerbetoon aan Ger

Zaterdag 2 juni brachten we op L1 Radio een eerbetoon aan de onlangs overleden programmamaker Ger Houben.

Het programma kon ook op tv bekeken worden.

Ger betekende veel voor L1 en voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat groeit en bloeit.

In deze speciale uitzending van Limburgs Land vieren we vooral het leven van Ger. Het leven waar hij zo van hield.

TV terugkijken

Radio terugluisteren

|
|

Henry de Hoon: herinneringen aan Ger

Ik maakte tien jaar geleden kennis met Ger toen mijn collega-schrijver Yvonne Hensgens mij vroeg of ik niet ook interesse had om een column te schrijven voor Limburgs Land. Dat leek me toen heel eng, voorlezen in een studio, live ook nog. Maar ik wilde het wel proberen. Schoorvoetend leverde ik een paar stukjes aan bij Ger, waarvan er eentje over mijn moeder ging, die twintig jaar secretaresse was voor het IVN in Heerlen en had actiegevoerd tegen de komst van Pretpark Terworm.

Ger vond het meteen prima dat ik kwam en toen ik vroeg welk van de stukjes ik dan zou voorlezen, zei hij: ‘Dat over je moeder natuurlijk, waar staat dat jullie plantjes uit Schotland hadden meegenomen – ze wist toch denk ik heel goed dat dat niet mag!’

En zo las ik in mijn eerste uitzending de column ‘Schotland’ voor, in Limburgs Land. Dat was allemaal goed vond Ger, als het maar passie voor de natuur uitstraalde.

Hij wist dat ik geen rijbewijs had en heeft mij vervolgens tien jaar lang steeds opgehaald en naar de studio gereden. Dan hadden we nooit gebrek aan gespreksstof, soms over alledaagse dingen en soms diepgaand, maar altijd met humor en interesse.

Op een keer riep hij ter hoogte van Valkenburg ‘Lynx!’ en ik keek links in plaats van rechts, waar hij aan de rechterkant van de weg een Lynx had gespot.

Ik zal ze missen die gesprekken en die onvervalste passie voor alles wat met het leven en natuur te maken had. Naast kennis van de natuur, had Ger ook kennis van mensen, wat er voor nodig is om ze te stimuleren en er het beste uit te halen. Hij heeft zeker het beste uit mij gehaald.

Henry de Hoon


Zie ook:

Limburgs Land

Iedere zaterdag van 08:00 tot 10:00 uur op L1 Radio.
Meer Limburgs Land op L1.nl/LimburgsLand.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Warm eerste juliweekend met zon en stapelwolken

Warm eerste juliweekend met zon en stapelwolken

L1mburg Centraal: Bekladding van pride-fototentoonstelling

L1mburg Centraal: Bekladding van pride-fototentoonstelling

L1mburg Centraal: Samenvatting Fortuna Sittard - Viktoria Köln

L1mburg Centraal: Samenvatting Fortuna Sittard - Viktoria Köln

L1mburg Centraal: Samenvatting Roda JC - Anderlecht

L1mburg Centraal: Samenvatting Roda JC - Anderlecht

L1mburg Centraal: Wereldkampioenschap 3D modelhelikopter vliegen

L1mburg Centraal: Wereldkampioenschap 3D modelhelikopter vliegen

L1mburg Centraal: Blinde timmerman Geert Manders maakt kruis voor Passieverhaal Nieuwstadt

L1mburg Centraal: Blinde timmerman Geert Manders maakt kruis voor Passieverhaal Nieuwstadt

Programma's