Limburgs Kampioensjap Vastelaoveswages Susteren gaat in 2020 niet door

Limburgs Kampioensjap Vastelaoveswages Susteren gaat in 2020 niet door

Er komt in Susteren volgend jaar geen derde editie van het LKVW, het Limburgs Kampioensjap Vastelaoveswages.

De Stichting LKVW het besluit genomen na een kritische evaluatie van de afgelopen 2 jaar, en een blik op de toekomst.

'Het LKVW is ontstaan nadat een groep mensen uit Susteren zagen dat de “traditionele” carnavalsdinsdag, met kinderoptocht, steeds minder belangstelling trok', zo legt een woordvoerder uit. 'Deze trend werd in meerdere dorpen waargenomen, echter in plaats van dit accepteren werd besloten assertief te zijn en met iets unieks te komen'. Met het idee om wagenbouwers uit heel Limburg de kans te geven zich onderling te meten, ontstond het eerste Limburgs Kampioensjap Vastelaoveswages.

De wedstrijd op carnavalsdinsdag door de dorpskern van Susteren werd in 2018 en 2019 live door L1 uitgezonden. Wagenbouwersgroep Sjteivig uit Sittard won beide edities.

Uit de evaluatie bleek dat het evenement in Susteren na twee edities niet breed genoeg gedragen wordt en onvoldoende groeiperspectief heeft. De hoeveelheid manuren en (financiële) middelen die in de organisatie gestoken worden, wegen niet op tegen het uiteindelijke resultaat, zo meent de organisatie.

Wellicht dat er in de toekomst wel plaats is voor dit evenement, maar 2020 gaat definitief niet door, aldus de Stichting LKVW in Susteren.

Bekijk hier het LKVW van 2018

Bekijk hier het LKVW van 2019

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg