Limburgs Jeugdorkest op L1 TV

Afbeelding ter illustratie © iStock
Zaterdag 9 januari 11:00 en maandag 11 januari 13:25 | 15:15 op L1 TV
Het Limburgs Jeugdorkest is te zien op L1 TV. De regionale omroep registreerde het concert in Sittard in 2016, bij de première van Tijdloze Vrienden, een documentaire van Marijn Poels.
Het Limburgs Jeugdorkest, dat bestaat uit jonge, getalenteerde muzikanten uit de hele provincie, maakte voor dit concert een selectie uit de vele muziek die is gecomponeerd rondom de thema’s oorlog, vrede en herdenken. Tijdloze Vrienden is namelijk een verhaal over Heerlenaar Maarten Vossen, die op 13-jarige leeftijd een graf adopteerde op de Amerikaanse begraafplaats Margraten. Vossen begon een zoektocht naar soldaat James E. Wickline in zowel Nederland als West Virginia (USA).
Het Limburgs Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). Het orkest werkt op projectbasis en biedt muzikanten de gelegenheid om in korte tijd op hoog niveau een programma in te studeren samen met leeftijdsgenoten. De samenstelling van het orkest is daarom bij ieder project anders. 
De LBM wil met dit soort projecten de blaasmuziek zowel binnen als buiten de provincie promoten en daarmee een nieuw publiek binden. Het Limburgs Jeugdorkest staat sinds de oprichting in 2012 onder leiding van dirigent Björn Bus.