Limburg Doc: Het zakdoekje

Limburg Doc: Het zakdoekje

Zaterdag 21 september 21:00, zondag 22 september 13:30

In de wekelijkse rubriek Limburg Doc zendt L1 TV een indringende documentaire uit over de jarenlange zoektocht van liedjeszanger en theaterartiest Gé Reinders naar het verzetsverleden van zijn moeder.

Na de dood van zijn moeder ziet Gé Reinders voor het eerst haar zakdoekje waarop zij haar verzwegen oorlogsgeschiedenis had geborduurd.

Ze werd na haar arrestatie gevangen gezet in Roermond en Maastricht. Daarna werd ze overgebracht naar kamp Vught en aansluitend naar de Duitse kampen Ravensbrück en München-Dachau.

Dit interessant gegeven is door regisseur Maurice Nijsten, geassisteerd door Dénise Nijsten, verwerkt in de documentaire 'Het zakdoekje'. Samen met Gé Reinders bezochten de programmamakers een aantal locaties die cruciaal waren bij de reconstructie van de gebeurtenissen uit 1944.

Speciaal voor de documentaire zong Gé het lied ‘De kaart van kamp Vught’ op een bijzondere locatie: in het decor van een barak in kamp Vught.

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Programma's