Limburg van Boven: Maasplassen

Limburg van Boven: Maasplassen

In Limburg van Boven vliegen we in een helikopter boven Limburg.

Het grootste aaneengesloten netwerk van grote en kleine meertjes in Nederland. Dat zijn de Maasplassen, waar we nu naar toe vliegen vanuit Roermond. Als we de Spoorbrug overgaan, zien we de 39 plassen die met elkaar verbonden zijn.

De Maasplassen ontstonden door ontgrinding. Dat idee wordt nu herhaald in het Grensmaasprojekt. Langs de plassen werden havens gebouwd, dagstranden, campings, en cafés. Het watersportwalhalla strekt zich ondertussen uit over 43 kilometer.

Hier passeren we de Boschmolenplas en vliegen we in de richting van Panheel.

Afgelopen half jaar kwam dit gebied vooral in het nieuws door vier grote havenbranden. Ondertussen heeft de politie een aantal verdachten voor brandstichting opgepakt.

We vliegen hier boven De Koeweide in Wessem en gaan dan over de A2-autosnelweg.

We vliegen daarna richting het gebied waar het Solar Festival wordt gehouden. Het succesvolle cultuurfeest vindt hier plaats op de plassen bij de Weerd.

We eindigen deze zomerse tocht over de Maasplassen dan met een duik in de Oolderplas. Even verfrissen, voordat we verdergaan met onze tocht, hoog boven Limburg.

Limburg van Boven

Ontdek Limburg van Boven door op de kaart te klikken.Je vindt alle afleveringen op L1.nl/LimburgvanBoven

Logo 1Limburg

Burenruzie leidt tot schedelbreuk en gehoorverlies

Burenruzie leidt tot schedelbreuk en gehoorverlies

De rechter heeft een 27-jarige man uit Landgraaf veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hij sloeg in december 2018 zijn buurman in elkaar met een honkbalknuppel. Het slachtoffer hield er een schedelbreuk en gehoorverlies…

Programma's