Limburg Doc: Witste nog Carboon

Limburg Doc: Witste nog Carboon

Zaterdag 16 en zondag 17 juni

"Witste nog, Carboon..." is de film van Paul Versteegen Productions over het succesvolle album "Witste nog, Koempel..." van de gelegenheidsformatie Carboon uit 1976.

De film ging 30 maart 2015 feestelijk in première in het Cultuurhuis in Heerlen. Aanleiding voor de documentaire is het initiatief van de Amsterdamse muzikant Joep Pelt om dat jaar met Carboon een reeks concerten in het theater te geven.

De ouders van Pelt ouders komen uit Limburg. De liedjes op "Witste nog, Koempel ..." zijn voor een belangrijk deel de "soundtrack" van zijn vroege jeugd in Amsterdam. In de documentaire "Witste nog, Carboon.." brengen de voorbereidingen op de theatervoorstellingen Joep dichter bij de achtergronden van de plaat en vooral de historische context waarin het album destijds werd gemaakt.

Filmmaker Paul Versteegen laat zien hoe de Carboon-leden Ben Erkens, Jan Hendriks, Conny Peters en Henk Steijvers met Joep Pelt verschillende plekken in de mijnstreek bezoeken om te laten zien waarover de liedjes op "Witste nog, Koempel..." gaan.

De documentaire "Witste nog, Carboon..." is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Stichting Jaar van de Mijnen 2015, de Stichting Behoud Mijnhistorie, L1 en de Stichting Fonds voor Sociale Instellingen FSI.

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Programma's