Limburg Doc: Wandern, dichter bij vader

Limburg Doc: Wandern, dichter bij vader

zaterdag 21 april 18:25 zondag 22 april 11:25 - 13:25 - 15:25

Wandern is een muzikaal document waarin filmmaker Ruud Lenssen de veelgeprezen pianist-componist Egbert Derix uit Horst volgt, terwijl hij de laatste hand legt aan zijn nieuwe liedcyclus.

De teksten hiervoor baseert Derix op nooit eerder uitgebrachte gedichten die zijn overleden vader Jan schreef in de jaren ’50. Door die gedichten te vertalen naar muziek probeert Derix het contact met zijn vader te hernieuwen.

Samen met bariton Sef Thissen, die de rol van ‘verteller’ op zich neemt in de liedcyclus, werkt Derix toe naar opnames in het Concertgebouw in Amsterdam. “Alles wat ik hiervoor gedaan heb, komt samen in dit project”, aldus Derix.

Wandern is een intieme film over een bijzondere musicus en een ode aan het vaderschap. Regisseur Ruud Lenssen: “Ik hou ervan om films te maken die op een bepaalde manier persoonlijk worden. Wandern zit vol prachtige muziek, maar is vooral ook een intiem portret van Egbert die contact zoekt met de vader die er niet meer is."

De documentaire werd met steun van Gemeente Horst aan de Maas gemaakt,

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Tientallen bussen mogelijk oplossing 11devande11de

Tientallen bussen mogelijk oplossing 11devande11de

Er is een oplossing op handen voor het vervoer van carnavalsvierders vanaf het Centraal Station in Maastricht naar het MECC op 11 november. Arriva weigert om treinen door te laten rijden naar station Randwyck, vlakbij het Maastrichtse congrescentrum,…

Programma's