Limburg Doc: Tegenpolen in Blerick

Limburg Doc: Tegenpolen in Blerick

Wie wil er nu nog in een typische slechte wijk in Blerick wonen? Dat vroeg documentairemaker Tanja Nabben zich af na een golf van geweldsdelicten in de wijk waar ze opgroeide.

Ze vroeg het aan de bewoners van het eerste uur, mensen die allemaal een goede reden hebben om in wel Blerick te wonen of te werken.

Van een succesvolle Turkse ondernemer die brood ziet in de Polenpolemiek, de buurtprofessional en Tanja's vader van 84, die er voor geen goud weg wil en zijn eigen straat opruimt nu de gemeente het niet meer doet.

10 jaar na haar wijkportret Droomwijk, over de bewoners van de Venlose volksbuurt Genooij, schetst Nabben weer de 'state of mind' van een probleembuurt door de ogen van een kleurrijke groep bewoners.

Zaterdag 9 juni 2018 om 18:00 uur en zondag 10 juni om 11:00 en 13:00 uur

Deze film werd gemaakt in opdracht van L1, in de rubriek Limburg Doc. Voor deze rubriek krijgt L1 jaarlijks een extra subsidie van haar zendmachtiginghouder Stichting Omroep Limburg. Limburg Doc biedt podium aan (jonge) Limburgse filmmakers.

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Programma's