Limburg Doc: nog kaarten voor Superfanfaar

Limburg Doc: nog kaarten voor Superfanfaar

Zaterdag 17 en zondag 18 november op L1 TV

Zaterdag 3 maart 2018 gaf een fanfare-orkest van meer dan 200 muzikanten een optreden in de stadsschouwburg van Sittard.

Het was een gezamenlijk concert van vijf fanfares uit de gemeente Sittard-Geleen: Fanfare Sint Jozef Buchten, Fanfare Concordia Einighausen, Fanfare Sint Caecilia Guttecoven, Muziekgezelschap Juliana Holtum en Muziekvereniging Vriendenkring Limbricht.

Verenigingen uit buurdorpen, met een eigen historie, een eigen identiteit en eigen gewoontes.

'Superfanfaar' volgt de verengingen in aanloop naar hun eerste gezamenlijke concert. Hoe verdienen ze hun geld voor de verenigingskas? Hoe krijgen ze de jeugd geïnteresseerd voor fanfaremuziek? Gaan ze voor prestatie of ontspanning? Hoe keren ze het tij van afnemende ledenaantallen? Hoe denken ze over samenwerking met de andere verenigingen? En krijgen de dirigenten een orkest van meer dan 200 muzikanten gedirigeerd?

'Superfanfaar' is een intiem portret van de Limburgse fanfarewereld. Boordevol muziek en enthousiaste muzikanten. Want ondanks hun verschillen hebben de verenigingen een ding gemeen: hun liefde voor blaasmuziek.

Vertoningen:
Zondag 4 november om 14:00 en 15:00 in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Op L1 TV op zaterdag 17 november om 20:30 en op zondag 18 november om 13:00 en 18:00.

Teaser

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's