Limburg Doc: Stan Valckx, bourgondisch architect

Limburg Doc: Stan Valckx, bourgondisch architect

Zaterdag 9 maart 2019 om 20:30, zondag 10 maart 2019 om 13:00, 18:00

Stan Valckx (Arcen, 1963) leefde op het randje en was een levensgenieter pur sang.

"De eerste veertig biertjes gaan er bij mij nog steeds uitstekend in", aldus Valckx.

In een FOX Sports DOC uit het najaar van 2018 volgen we de manager voetbal van VVV-Venlo op scoutingsreis in Athene en zien we hoe de oud-speler van Sporting Lissabon nog altijd als held wordt onthaald in Portugal.

De documentaire is gemaakt door Beeldwerk TV uit Baarlo.

Valckx begon in het seizoen 1983/84 zijn loopbaan bij FC VVV, waar hij vijf seizoenen speelde, waarvan de laatste drie in de Eredivisie. PSV zag wel wat in Valckx, en trok hem aan voor het seizoen 1988/89. Valckx speelde hier tot 1992, waarna hij tekende bij Sporting Lissabon. Hier voetbalde hij twee seizoenen, en verkaste tijdens zijn derde seizoen in Portugal weer terug naar PSV. Valckx bleef tot het eind van zijn carrière bij PSV spelen.

In zijn gehele loopbaan speelde hij 436 wedstrijden in nationale competities, waarin hij 30 keer scoorde. Valckx was ook een Nederlands international. In totaal speelde hij twintig officiële interlands voor het Nederlands elftal. Zijn debuut maakte hij op 26 september 1990, in de vriendschappelijk wedstrijd tegen Italië.

De documentaire is niet te bekijken via L1.nl.

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Programma's