Limburg Doc Special: Limburg Film Festival

Limburg Doc Special: Limburg Film Festival

Zaterdag 12 januari 20:30, zondag 13 januari 13:00, 18:00

Op 11, 12 en 13 januari 2019 vindt in Venlo vanuit filmtheater De Nieuwe Scène de derde editie van het Limburg Film Festival (LFF) plaats. Een ‘showcase’ filmfestival dat de bijzondere Limburgse filmcultuur zichtbaar maakt.

Zondag worden de prijzen uitgereikt. L1 is erbij. Presentator Wouter Nelissen proeft de sfeer en praat met talentvolle filmmakers en organisatie.

Limburg heeft een filmcultuur, met makers die nationale en internationale faam genieten, denk aan Oscarwinnaars Mike van Diem en Marleen Gorris. En er komt een nieuwe lichting aan, mede gevormd door initiatieven zoals Cinesud en het Limburgs Filmfonds. Tijd voor een gesprek over het Limburgse filmklimaat, de toekomst, de talenten en het Limburgs Film Festival met organisatoren Anita Smeets en Bart Hölscher. Maar ook aandacht voor het verleden, met een duikje in de filmarchieven van het Limburgs Museum met Frank Holthuizen.

Van Ruud Lenssen worden twee films vertoond dit weekend op het LFF. De zeer persoonlijke film over zijn dementerende vader en mantelzorgende moeder is nog in de maak en nadert zijn voltooiing. Sander Selen vertelt over de openingsfilm Mannen in Zwart, over Limburgers die werkzaam zijn in het grote circus van de live muziek.

Makers van zogeheten 148hrs-docs vertellen over hun werk en in deze tv-uitzending worden er enkele vertoond.

Thunderbies is een film gemaakt met en door mensen met een beperking. Sharon vertelt trots over de totstandkoming ervan.

Weten hoe het ervoor staat in filmend Limburg? Kijken dan!

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Programma's