Limburg Doc over ondernemen met gesloten beurzen

Limburg Doc over ondernemen met gesloten beurzen

Maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) is niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Maar wat houdt ’t precies in? En waar lopen bedrijven en organisaties tegen aan? Ze zijn vaak onvoldoende op de hoogte van de kosten en baten.

Manon Machiels (Samen voor Maastricht) en Paul Hanssen (Film Werkt) maakten een documentaire over MBO: Met Gesloten Beurs. De film is te zien in Limburg Doc op zaterdag 24 oktober om 18:00 uur en zondag 25 oktober om 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

In Met Gesloten Beurs wordt aan de hand van enkele praktische voorbeelden getoond wat MBO inhoudt.

Bij MBO gaat het om het leveren van een concrete, actieve bijdrage van (medewerkers van) bedrijven aan de maatschappij, door inzet van kennis, kunde, hoofd, handen en hart.

De projecten en initiatieven van Samen voor Maastricht zijn erop gericht om een brug te slaan tussen bedrijf en samenleving, de binding tussen beiden te verstevigen en daarmee de lokale samenleving te versterken.

Samen voor Maastricht faciliteert, organiseert en adviseert, maar uiteindelijk moeten bedrijven en maatschappelijke organisaties zelf de verbinding realiseren.

Limburg Doc
L1 TV zendt Limburg Doc uit op zaterdag om 18:00 uur en zondag om 13:00 en 15:00 uur.
Meer documentaires uit de serie Limburg Doc vindt u op www.L1.nl/LimburgDoc

Logo 1Limburg

Programma's