Limburg Doc: Onze Soldaat

Limburg Doc: Onze Soldaat

Maandag 16 september 20:30, woensdag 18 september 20:30

De ouders van filmmaakster Jotja Ingrid Bessems ontmoeten in de zomer van 2013 voor het eerst de nabestaanden van sergeant Sidney Stuart Beck, de soldaat wiens graf zij hebben geadopteerd.

Deze ontmoeting is het beginpunt voor de documentaire Onze Soldaat. En waarom bezoekt Gerda Roebroeks-Nelissen op haar 83ste nog steeds het graf van de gesneuvelde Henry W. Wolff?

Onze Soldaat vertelt het verhaal van een bijzonder Limburgs fenomeen dat al in 1945 ontstond: het adopteren van graven van gesneuvelde soldaten op de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten. Twee adoptieverhalen laten zien hoe een kruis een gezicht krijgt, en wat de adoptie betekent voor het levend houden van de herinnering aan ‘onze’ soldaat.

De documentaire kwam tot stand met financiële steun van het Aanmoedigingsfonds van de Koninklijke Facultatieve en de Frans Gijzelsstichting/Rotaryclub Heerlen.

Deze documentaire is niet via L1.nl te bekijken.

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

Man die zijn dode moeder in huis verborg weer voor de rechter, traumahelikopter naar ernstig ongeval, tennisster Demi Schuurs gaat opnieuw meedoen aan de WTA Finals en politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades. Dit en meer in onze 1Lunch.

Programma's