Limburg Doc: Onderkomen

Limburg Doc: Onderkomen

Zaterdag 27 oktober om 20:30 uur en zondag 28 oktober om 13:00 en 18:00 uur op L1 TV.

Ghullam, Khaibar en Noori waren minderjarig toen ze, zonder ouders, van Afghanistan naar Nederland vluchtten.

Inmiddels zijn ze al jaren in afwachting van een verblijfsstatus en wonen ze in een vervallen sloopflat in Maastricht. Drie gepensioneerde Maastrichtenaren trekken zich het lot van de jongens aan en bieden hulp in de vorm van advies, afleiding en dagelijkse boodschappen.

Als alleenstaande minderjarige vreemdelingen kregen Ghullam, Khaibar en Noori een speciale (amv-)status. Die is inmiddels echter verlopen, en voor de Afghaanse jongens is er weinig zicht op een verblijfsvergunning in Nederland.

Ondertussen wonen ze al jaren in een flat die op de slooplijst staat en mogen ze niet werken of studeren. Dus vullen ze hun tijd met wachten, sporten en rappen.

De vrijwillige medewerkers van VLOT – een werkeenheid van het Leger des Heils die hulp biedt aan (bijna) uitgeprocedeerde asielzoekers – trekken zich het lot van de jongens aan.

Het is een hartverwarmende documentaire van Jacqueline van Vugt.

Deze documentaire was slechts korte tijd te bekijken via L1.nl.

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's