Limburg Doc: Normale Mensen, over Funpop

Limburg Doc: Normale Mensen, over Funpop

Normale Mensen is een documentaire-roadmovie over mensen met een verstandelijke beperking, op weg naar het grootste muziekfestival voor gehandicapten: Funpop in Horst. Onderweg vertellen zij over het leven met een beperking en hoe zij omgaan met problemen en vooroordelen.

Op Funpop heb ik het gevoel dat ik gewaardeerd wordt. Wij zijn gewone mensen zoals jij en anderen. Eén van hoofdpersonen uit Normale Mensen

Door aanhoudende bezuinigingen in de zorgsector wordt het voor mensen met een beperking steeds moeilijker om vervoer en begeleiding te bekostigen voor een dagje uit . Een bezoek aan Funpop in Horst, Nederlands enige openluchtfestival voor mensen met een beperking, behoort daarom voor veel liefhebbers niet meer tot de mogelijkheden. Funpop heeft daarom zelf het initiatief genomen om het vervoer voor festivalbezoekers van en naar Horst te organiseren.

Normale Mensen speelt zich af in de bus naar het festival toe. De passagiers hebben er lang naar uitgekeken omdat ze daar helemaal zichzelf kunnen zijn en los kunnen gaan. “Op Funpop heb ik het gevoel dat ik gewaardeerd wordt. Wij zijn gewone mensen zoals jij en anderen", zegt één van de hoofdpersonen.

Het enthousiasme van de passagiers is groot, maar ook het leed ligt aan de oppervlakte. Regisseur Ruud Lenssen: “De passagiers van deze bus hebben allemaal geworsteld met hun beperking en de acceptatie daarvan. Het valt me op dat juist mensen met een beperking zo open en eerlijk over hun levens kunnen zijn. Ze hebben weinig te verbergen en dat maakt het zo mooi om deze verhalen vast te mogen leggen op beeld.”


Normale Mensen, onderweg met een beperking, is een productie van PJP Film & TV-producties, onder regie van Ruud Lenssen en in opdracht van Stichting Funpop.

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Programma's