Limburg Doc - Mooi geweest - een leven na de Heideroosjes

Limburg Doc - Mooi geweest - een leven na de Heideroosjes

Donderdag 24 januari om 20:30, zaterdag 26 januari om 20:30, zondag 27 januari om 13:00 en 18:00

In de L1-documentaire ‘Mooi Geweest – een leven na de Heideroosjes’ uit 2014 volgt Leon Verdonschot de vier bandleden van de succesvolste Nederlandse punkband aller tijden in het eerste jaar na het stoppen van hun band.

Het eerste boek dat ik schreef was ‘Een Teringtyfustakkeband’, een biografie van de Heideroosjes. In de verhalenbundel ‘Hart tegen Hart’, waarmee ik in 2006 de Pop Pers Prijs won, stond een groot verhaal over de Heideroosjes. Onze loopbanen zijn geregeld blijven kruisen, dus het voelde heel natuurlijk en tegelijk bijzonder om nu hun levens als éx-Heideroosjes vast te leggen. Mijn centrale vraag was namelijk dezelfde als die van een deel van de band: als je 23 jaar hebt geleefd van en voor de muziek en opeens is die verdwenen, wat dan? Wat is een éx-muzikant? Leon Verdonschot

Deze documentaire kwam tot stand met steun van het Mediafonds. Het was de eerste documentaire van Leon Verdonschot, die afkomstig is uit Geleen.

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Programma's