Limburg Doc: Letste Limburger in LA

Limburg Doc: Letste Limburger in LA

Donderdag 31 januari 20:30

Twintig jaar nadat regisseur Hans Heijnen Uncle Frank voor de NPS maakte, ging hij terug om te zien hoe het gaat met de inmiddels 87-jarige oom (en zijn tante Tiny). Met Uncle Frank won Heijnen destijds een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival.

In 1996 kaartten Frank en Tiny wekelijks met andere Limburgse emigranten in en om Los Angeles. Ze dronken bier en zongen oneindige avonden mee op de liedjes van Jo Ehrens en Toon Hermans.

Nu zijn de kaartavondjes voorbij. Hun dierbaarste vrienden zijn inmiddels gestorven. Als op 7 februari de grote superbowl match in San Francisco begint, is het feest alom in Amerika. De kinderen van Frans en Tiny plus aanhang zitten allemaal voor de tv. Uncle Frank blijft thuis. Die staart op zijn computer naar de webcam op de markt in Sittard om te kijken of het carnaval niet teveel verregent.

Fysiek in Amerika, maar de geest nog alsmaar dolend in het oude Limburg. Filmmaker Hans Heijnen over zijn oom Frank in Amerika

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Programma's