Limburg Doc: Muziekdocumentaire over Mo' Jones

Limburg Doc: Muziekdocumentaire over Mo' Jones

Vrijdag 4 januari 13:25 en 15:30

“Let the good times roll” is een swingend portret van de Sittardse multi-instrumentalist Mo’ Jones.

Programmamaker Paul Versteegen toont Mo’ te midden van wat hij zelf zijn 'grote liefde' noemt: de 20 leden tellende Mo’ Jones Big Band.

De camera’s stonden voorjaar 2017 opgesteld in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Daar “vertelde” Mo (Jan van de Burgt) met de Big Band over zijn muzikale levensloop.

De theatershow, gerealiseerd door de Stichting FSI, is één grote muzikale ontdekkingstocht. Een tocht die begint in Mo's geboorteplaats Sittard, in het multiculturele gezin waarin Jan opgroeide (zijn moeder kwam uit Indonesië, zijn vader uit Brabant). Jan laat het publiek kennis maken met de eerste populaire liedjes uit het naoorlogse amusement, swingende rock en roll, soul en jazz.

Met ook gastoptredens van Leona Philippo (Voice of Holland 2012), Hermine Deurlo (mondharmonica) ,de 19-jarige Hammond virtuoos Simon Oslender en de New Orleans Brass Connection uit Maastricht.

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Programma's