Limburg Doc: DoenDenkers, projecten die de buurt verbeteren

Limburg Doc: DoenDenkers, projecten die de buurt verbeteren

Niet klagen, maar samen aanpakken. Dat is de kern van de tv-documentaire DoenDenkers, een gezamenlijk project van KNHM en L1.

De documentaire, gefilmd in Maastricht, Venlo en Venray, wordt uitgezonden in de serie Limburg Doc op zaterdag 18 juni om 18:00 uur en zondag 19 juni om 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

De ‘doendenkers’ die centraal staan in de documentaire laten zien hoe een burgerinitiatief ontstaat, hoe ’t wordt uitgewerkt en wat het oplevert.

Wat komt er bij kijken als je zelf aan de slag gaat om je dorp, wijk of buurt te verbeteren? Waar lopen vrijwilligers tegenaan en wat zijn (onverwachte) successen?

De documentaire (55minuten) biedt een kijkje achter de schermen bij drie Limburgse parels, prachtig gefilmd door Wiek Lenssen en Diana Vousten in opdracht van KNHM en L1.

De drie burgerinitiatieven die centraal staan in DoenDenkers zijn Oogsttuin Marianum in Venlo Oost, Kinderboerderij De Daalhoeve in Maastricht en Odapark in Venray.

L1 streeft naar samenwerking met allerlei maatschappelijke realisatie. De documentaire DoenDenkers is daar een voorbeeld van. De samenwerkingspartner is KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij). Zij begeleidt bewoners die zelf hun buurt, wijk, dorp of stad willen verbeteren. De begeleiding bestaat uit de inzet van kennis, procesbegeleiding en uitgebreid netwerk (www.knhm.nl).

Limburg Doc
L1 TV zendt Limburg Doc uit op zaterdag om 18:00 uur en zondag om 11:00, 13:00 en 15:00 uur.
Meer documentaires uit de serie Limburg Doc vindt u op www.L1.nl/limburgdoc

Logo 1Limburg

Programma's