Limburg Doc: De Europeaan

Limburg Doc: De Europeaan

Zondag 18 november 2018 om 14:00 op L1 TV.

Onlangs maakte Frans Timmermans in zijn 'hometown' Heerlen bekend dat hij de ambitie heeft om de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie te worden, als opvolger van Jean-Claude Juncker.

Programmamaker Dirk Jan Roeleven en de Limburgse cameraman Rob Hodselmans reisden Eurocommissaris Timmermans een jaar lang achterna; van Brussel tot New York en van Turkije tot het Parkstad Limburg Stadion.

De documentaire De Europeaan kwam uit in 2016. Roeleven in de Volkskrant: 'Hij is net zo ijdel als alle andere politici, niet minder en niet meer. En vervelend wordt hij er niet door.'

In de film zegt Timmermans: 'Ik heb liever dat ze zeggen dat ik ijdel ben dan dat ik niet deug.' Roeleven is bekend van verschillende documentaires, waaronder Nieuwe Helden, over wielerploeg Argos-Shimano. Hodselmans maakte furore als cameraman voor onder andere Holland Sport.

Deze documentaire is gemaakt door VPRO / De Familie en is niet via L1.nl terug te kijken.

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's