Lichtstoet Beek voor eerste keer live op TV

Lichtstoet Beek voor eerste keer live op TV

MAASTRICHT, 29 januari 2013 – De Lichtstoet Beek op carnavalszondag wordt dit jaar voor de eerste keer live uitgezonden op televisie. De regionale omroep L1 heeft dit bijzondere evenement toegevoegd aan zijn pakket live-programma’s tijdens de

Het programma is een co-productie van de Stichting Lichtstoet Beek en L1, met financiële steun van de gemeente Beek. L1-presentator Henk Hover en Lichtstoet-kenner Rob Strijbos verzorgen het commentaar bij de beelden.  In 1995 was de eerste "leechsjtoet", een initiatief van een groep oud-prinsen. Dit jaar is dus de 19e editie. De meer dertig dan verlichte praalwagens en groepen trekken jaarlijks 20.000 bezoekers.

De Lichtstoet in Beek wordt op carnavalsmaandag herhaald om 13:00 en 19:00 uur. L1 maakt ook reportages van de voorbereidingen en de geschiedenis van dit evenement. Die reportages zijn aan het begin van de live-uitzending te zien.

Jules Stijnen, voorzitter van de Lichtstoet: “Door de live-uitzending op L1 TV kunnen nog meer mensen genieten van de grootste lichtstoet van onze provincie. En we hopen natuurlijk dat steeds meer mensen met eigen ogen in de toekomst naar dit evenement komen kijken.” 

Hoofdredacteur Leo Hauben van L1: “Live-uitzendingen hebben bij L1 een hoge prioriteit. Ik ben dan ook blij dat we dit top-evenement aan onze lijst kunnen toevoegen. Een lichtstoet hadden we nog niet in ons aanbod. Op drie van de vier carnavalsdagen hebben we nu grote live-uitzendingen, we zoeken voor volgend jaar alleen nog iets voor de maandag.”

Andere live-uitzendingen van L1 tijdens de vastelaovend zijn de Brand Beer Boetegewoeëne Boetezitting op zaterdag (11:00 uur), de Grote Optocht van Heerlen (zondag 12:00 uur) en de Gulpener Vastelaoves Finale (dinsdag om 21:00 uur). Daarnaast zendt L1 dit jaar lange samenvattingen uit van de Boonte Störrem vaan Mestrech (in samenwerking met de NOS) en de optocht in Venlo  (in samenwerking met de Omroep Venlo).
Mede mogelijk gemaakt door:

Logo 1Limburg

Programma's