Lichamen van vermiste jongens gevonden

Lichamen van vermiste jongens gevonden

De lichamen die zondag in Utrecht zijn gevonden, zijn van de sinds twee weken vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist.

Dat zei de politie zondagavond tijdens een persconferentie. De identificatie is nog niet afgerond, maar de politie zegt vrijwel zeker te zijn. Bij de lichaampjes zijn een camouflageshirt gevonden van een van de twee jongens en de spanbanden waarnaar werd gezocht. Die werden gezocht in verband met de vermissing. De vader had die eerder aangeschaft en een van die spanbanden lag bij zijn lichaam.

Moeder
Kort na de vondst heeft de politie de moeder van de jongens al ingelicht dat er twee lichamen zijn gevonden. Zij gaf de jongens ook als vermist op en plaatste al op maandag, de eerste dag dat de jongens weg waren, een oproep op Facebook om uit te kijken naar haar zoontjes. Zij is zondagavond ook bezocht door de burgemeester van Zeist. Die heeft haar meegedeeld dat het hoogstwaarschijnlijk om de twee jongens gaat. In de persconferentie zei hij dat het verdriet van de moeder 'onmetelijk groot' is.

Afwatering
De lichamen zijn zondagmiddag rond half drie gevonden door een toevallige voorbijganger. Ze lagen in een afwatering onder een weg in een landelijk gebied in de buurt van het plaatsje Cothen, op enkele kilometers van het recreatiepark in Doorn, waar de vader van de jongens op 7 mei zelfmoord pleegde. Op die plek was door de politie nog niet gezocht. In eerste instantie werd er een lichaam gevonden. Later werd ook een tweede lichaampje aangetroffen. Volgens de hoofdofficier van justitie maken de omstandigheden waarin de lichamen zijn gevonden, het onderzoek 'zeer complex'. De politie en het leger zijn nog steeds bezig met het onderzoek op de vindplek.

Afscheidsrit
Cothen ligt bij Wijk bij Duurstede. Daar groeide de vader op. Het vermoeden bestaat dat hij op maandag 6 mei een afscheidsrit heeft gemaakt langs. Die voerde hem ook naar Neerbeek, waar een ex-vriendin van de man woont. Dat is ook de plek waar de jongens voor het laatst levend zijn gezien. Tijdens een stop bij een onbemand tankstation is op camerabeelden vastgelegd dat de jongens nog in de auto van de vader zaten. 

Zoektochten
Naar aanleiding van die beelden en tips is ook in het Bunderbos en in een visvijver in Geulle naar de jongens gezocht door de politie. Op verschillende plaatsen, waaronder in Geleen en het Kelmonderbos hebben vrijwilligers gezocht naar de jongens. 

Tips
Na een oproep van de politie zijn zeker drieduizend tips binnengekomen. Het merendeel van die tips leidde naar de omgeving waar de jongens zondag zijn gevonden.

Logo 1Limburg

Programma's

Klasjenere

Klasjenere: een goed gesprek met Limburgse dialectartiesten.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

LVK

Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer: 60 liedjes, drie halve finales, één zinderende finale en één winnend carnavalslied voor Limburg

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Kijk mij eens

Schijnwerpers op Limburgse vloggers

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Slim burger

Erol Oztan toont bijzondere en duurzame projecten in de regio Parkstad, waar verandering aanzet tot innovatie. In acht afleveringen gaat hij op zoek naar de slimme Limburger, de Slim burger.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11