Lex Uiting voorgedragen voor eerste BCL-onderscheiding 'De Carnavalist'

Lex Uiting voorgedragen voor eerste BCL-onderscheiding 'De Carnavalist'

Zanger en presentator Lex Uiting is vanavond op de jaarvergadering van de Bond Carnavalsverenigingen Limburg (BCL) voorgedragen om de nieuwe carnavalsonderscheiding 'De Carnavalist' te ontvangen.

De Venlonaar zal de prijs in ontvangst nemen tijdens het BCL-jubileum weekend in Roermond in het weekend van 18 en 19 januari 2020. Jos Hessels, burgemeester van Echt-Susteren, is benoemd tot bondsvoorzitter van de BCL.

Lees hier het persbericht van de BCL:

Hoedje af voor de “Bond Carnavalsverenigingen Limburg” kortweg BCL.

KOERS vast door LIMBURGse Vastelaoveswereld

In ‘Zalencentrum De Harmonie’ in Linne werd op woensdagavond 9 oktober 2019 de “Algemene Leden Jaarvergadering “ van de BCL gehouden, waarin de functionerende interim Voorzitter Dr. Jos Hessels officieel benoemd en geïnstalleerd werd als de zesde BondsVoorzitter van de BCL. Voordien elf jaar lang bevlogen Senator van zijn BCL.

Met Jos Hessels komt niet alleen een uitstekend carnavalist en ervaren bestuurder als voorzitter maar tevens een persoonlijkheid die goed past in de vernieuwing van diverse Limburgse, nationale en internationale carnavals werelden.

Hij heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Op zeer jonge leeftijd fungeerde hij reeds als secretaris van de Limburgse Werkgeversvereniging waar hij was belast met communicatie, voorlichting, redacteur en evenementen-organisator. Op 36 jarige leeftijd werd hij Lid van de Tweede Kamer der Staten tot 2009 waarna hij lid werd van het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg. Vervolgens kwam hij in het Gemeentelijk Openbaar Bestuur in de functie van Burgemeester. Momenteel is hij Burgemeester van de gemeente Echt-Susteren.

Na de officiële rituelen die horen bij de installatie van de nieuwe Voorzitter hield BondsVoorzitter Jos Hessels zijn maidenspeech, waarin hij onverwachte innovatieve beleidsfacetten bekend maakte. Eerst zal de website van de BCL een vernieuwend karakter krijgen. Professioneler en dat is al een eerste stap vooruit. Verder werd afgesproken dat vanaf vandaag de BCL zó wordt geschreven zoals het hier staat. Géén letters met punten of andere toevoegingen. Vanaf vandaag gaan wij ook onze nieuwe huisstijl hanteren. Deze huisstijl is ontwikkeld om de kwaliteit rondom de communicatie te bevorderen. Rondom allerlei toepassingen van de nieuwe huisstijl kan iedereen met het secretariaat Bert Kitzen contact opnemen.

Het logo bevat naast het ontwerp van mevrouw Mia van Neer de tekst “ Verbinders en vertegenwoordigers van de Limburgse Vastelaovend”.

En dan introduceerde Jos Hessels in zijn ‘ carnavals-debuutrede’ een nieuwe vastelaoves-prijs binnen het kader van het komend 5 x 11jarig bestaan van de Bond BCL:

De CARNAVALIST

Deze prijs – die naast een bronzen beeldje en een medaille vooral bestaat uit eeuwige roem in de Limburgse vastelaoveswereld – zal driejaarlijks worden uitgereikt aan een vrouw of man, die de Limburgse vastelaovend in zijn volle breedte vertegenwoordigt, persoonlijk een grote bijdrage heeft geleverd aan de beleving van ons carnaval en die door Limburgse carnavalisten ook als zodanig wordt herkend en erkend. Een onafhankelijke Commissie zal de Laureaat voordragen. De Carnavalist is daarmee een verbreding van de bestaande carnavalsprijzen naar de gewone carnavalsvierder, die niet alleen bekend en beroemd is, maar zelf tijdens het Hoogfeest van de Humor tussen het vastelaovend vierend volk te vinden is.

De eerste Laureaat is zanger, Limburgse verslaggever, radio en televisieverslaggever, jeugd-idool ,speler in een dialectband waarmee hij furore maakte met Nao ’t Zuuje en was Venloos Stadsprins LEX 1 (Lex Uiting) bij Venloosch Vastelaoves Gezelschap JOCUS.

Hij zal de prijs in ontvangst nemen tijdens het jubileum weekend dat in Roermond plaats heeft in het weekend van 18 en 19 januari 2020. Precies op de dag af dat 55 jaar geleden de BCL werd gesticht.

Zoals U ziet aan de geplande acties, is met de benoeming van deze nieuwe voorzitter een nieuwe BCL periode aangebroken. Een fase waarin functies en taken verschuiven en waarin meer dan voorheen kwaliteit en slagvaardigheid ten dienste van onze aangesloten verenigingen plaats zal vinden. Zoals gebruikelijk werden de notariële verplichte Bestuurswerkzaamheden afgehandeld en de verschillende bestuur mutaties en verschuivingen door gevoerd. Vermeldingswaard is vast en zeker de huldiging die ex secretaris Cris Hinssen mocht ervaren na zijn elf jarig gevoerde secretariaatswerkzaamheden.

Met het oog voor tradities zal de BCL blijven verbinden en midden in het maatschappelijk leef klimaat haar weg verbeteren en versterken. De BCL zal de Limburgse cultuur en vooral de Vastelaovend blijven uitstralen.

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg

Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

André Rieu heeft uit de doeken gedaan wat de eigenlijke reden voor de kerstconcertenreeks in het MECC is. Naar nu blijkt was de concerthal in Londen, normaal de vaste plek voor zijn kerstconcerten, letterlijk een koud bad voor Rieu en zijn Johan Strauss…