Leger des Heils bevestigt schietincident

Leger des Heils bevestigt schietincident

Een bezoeker van de dag- en nachtopvang De Klomp in Heerlen heeft vorige week geschoten met een vuurwapen.

Het schot was niet gericht op een persoon. Dat zegt directeur Hans-Martin Don van het Leger des Heils Limburg. De politie heeft het verhaal inmiddels ook bevestigd.

Kogel
Een mannelijke bezoeker wist donderdag met het vuurwapen door de detectiepoort en langs de beveiligers te komen van De Klomp, een inloop- en slaaphuis voor dak- en thuislozen. In de gebruikersruimte voor verslaafden heeft hij het wapen uit zijn jas gehaald en is er ongewild een kogel afgevuurd. Het schot zou niet gericht geweest zijn. De politie heeft de schutter opgepakt.

Veiligheid
Het Leger des Heils gaat onderzoeken hoe het mogelijk is geweest dat de man ondanks de beveiliging met een wapen in de opvang is kunnen komen. Het CDA in Heerlen heeft al laten weten zich zorgen te maken over de veiligheid van de dag- en nachtopvang in de Klomp.

Logo 1Limburg

Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

André Rieu heeft uit de doeken gedaan wat de eigenlijke reden voor de kerstconcertenreeks in het MECC is. Naar nu blijkt was de concerthal in Londen, normaal de vaste plek voor zijn kerstconcerten, niet bepaald een warme deken voor Rieu en zijn Johan…

Programma's