Leger des Heils bevestigt schietincident

Leger des Heils bevestigt schietincident

Een bezoeker van de dag- en nachtopvang De Klomp in Heerlen heeft vorige week geschoten met een vuurwapen.

Het schot was niet gericht op een persoon. Dat zegt directeur Hans-Martin Don van het Leger des Heils Limburg. De politie heeft het verhaal inmiddels ook bevestigd.

Kogel
Een mannelijke bezoeker wist donderdag met het vuurwapen door de detectiepoort en langs de beveiligers te komen van De Klomp, een inloop- en slaaphuis voor dak- en thuislozen. In de gebruikersruimte voor verslaafden heeft hij het wapen uit zijn jas gehaald en is er ongewild een kogel afgevuurd. Het schot zou niet gericht geweest zijn. De politie heeft de schutter opgepakt.

Veiligheid
Het Leger des Heils gaat onderzoeken hoe het mogelijk is geweest dat de man ondanks de beveiliging met een wapen in de opvang is kunnen komen. Het CDA in Heerlen heeft al laten weten zich zorgen te maken over de veiligheid van de dag- en nachtopvang in de Klomp.

Logo 1Limburg

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

Man die zijn dode moeder in huis verborg weer voor de rechter, traumahelikopter naar ernstig ongeval, tennisster Demi Schuurs gaat opnieuw meedoen aan de WTA Finals en politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades. Dit en meer in onze 1Lunch.

Programma's