LEF!: Talent Dylano Driessens en Han Kooreneef

LEF!: Talent Dylano Driessens en Han Kooreneef

Zondag 13 januari onder meer om 12:00, 17:00 en 19:00 uur

In de serie LEF! komt jong talent aan bod uit de Limburgse harmonie- en fanfare-wereld. Winnaars van het jaarlijkse Jonge Solisten Concours van de LBM verdienen een plek in LEF!

Het jong talent in deze aflevering is Dylano Driessens uit Merkelbeek, waar hij lid is van Fanfare Sint Joseph. Dylano is pas dertien jaar, zit op het gymnasium en speelt op verschillende instrumenten. Hij won het solisten-concours in de afdeling kleine trom.

Behalve een jong talent ontvangt presentator-bariton Sef Thissen ook iedere aflevering een gevestigde naam uit de Nederlandse of Limburgse muziekwereld. Deze keer is dat liedjesschrijver Han Kooreneef, een van de vaste tekstschrijvers van Marco Borsato, onder ander van Dromen zijn bedrog. Kooreneef schreef ook voor Glennis Grace, Liesberth List en Volumia!

De jonge pianist Casper Schonewiller (1992) begeleidt Han Kooreneef in het slotnummer.

LEF! wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM).

LEF!

Op zondag om 10:00, 12:00, 15:00, 17:00, 19:00 en 21:00 uur. Talentenprogramma in samenwerking met Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). Alle afleveringen zijn te bekijken via L1.nl/LEF

Logo 1Limburg

Bende verdacht van 47 ramkraken: 'Jaren celstraf'

Bende verdacht van 47 ramkraken: 'Jaren celstraf'

Justitie is niet mals voor de vermeende bende van ramkrakers, die het zuiden van Limburg een half jaar lang in zijn greep hield. Na liefst 47 ramkraken heeft de officier van justitie jaren celstraf voor ogen.

Programma's