Landgraaf ontwaakt voor tweede dag Pinkpop

Landgraaf ontwaakt voor tweede dag Pinkpop

Na een tropische eerste dag met The Rolling Stones als afsluiter, maakt Pinkpop zich op voor de tweede dag.

Op de podia staan zondag optredens gepland van onder meer Chef'Special, Limp Bizkit, The Kooks, Paolo Nutini, Ed Sheeran en Editors. De Arctic Monkeys sluiten de dag af.

Hitte
Het wordt zondag volgens de voorspellingen opnieuw warm. De organisatie heeft extra watertappunten geplaatst zodat er genoeg drinkwater is.

De beste schaduwplek op het terrein is te vinden in de nieuwe tent, Stage 4. Dit is een intiem podium dat plek biedt aan nieuwe acts. Hier staan op de tweede dag optredens gepland van Nina Nesbitt, Intergalactic Lovers en Brother & Bones.

Trots
Pinkpop-baas Jan Smeets is na de eerste dag al een blij man. Zaterdagavond na het optreden van The Rolling Stones betrad hij glunderend van trots het podium. “We hebben er 35 jaar op moeten wachten, maar daar waren dan toch de Rolling Stones, dames en heren.”

Smeets bedankte de bezoekers voor een fantastische festivaldag. Ondanks de drukte en hitte is alles volgens hem prima verlopen. “Alleen is er zo ongelofelijk veel water gedronken dat de bron bijna leeg is,” grapte hij.

Grote drukte
Vanwege de grote drukte duurde het lang voordat iedereen het festivalterrein had verlaten. Na de afsluiting drukte Smeets iedereen op het hart om rustig te blijven. “Ga rustig naar buiten, alsjeblieft, dat is mijn enige trauma.”

Niet alleen bij de uitgangen van het festivalterrein ontstond grote drukte na afloop, ook op het treinstation in Landgraaf was het erg druk. Veel bezoekers van Pinkpop stonden daar zaterdagavond in de late uurtjes te wachten op vervoer naar huis.

Foto: ANP

Logo 1Limburg

Programma's