Laat je vrijwillig opsluiten in Maastricht

Laat je vrijwillig opsluiten in Maastricht

Je vrijwillig laten opsluiten in een kamer. Dat klinkt een beetje raar, maar het kan sinds deze week in Maastricht.

In het gebouw van de Rubberfabriek Radium om precies te zijn, want daar is de eerste Escape Room van Limburg geopend.

Zoek de sleutel
Het idee van een Escape Room is dat je met een groep binnen een uur probeert te ontsnappen uit een afgesloten ruimte. Daarvoor moet je sleutel van de deur vinden. Maar om die sleutel te vinden moet je eerst allerlei raadsels oplossen en codes kraken. 

Verborgen trucs
"De trucs waren het lastigste om te maken", vertelt Eveline Klarenaar van Room Escape Maastricht. "Er zitten echt dingen in die je niet ziet. En als je die aanraakt dan gebeurt er iets."

De dames van Room Escape Maastricht kunnen via een camera meekijken. Als het nodig is kunnen ze een hint onder de deur doorschuiven.

Van virtueel naar echt
"Het is een oorspronkelijk een virtueel spelletje", legt Eveline uit. "Ik speelde dat, en mede-oprichtster Karlijn ook. Via internet kwamen we erachter dat het ook in real life gespeeld wordt. Karlijn is het gaan uitproberen in Duitsland en was zo enthousiast dat we zeiden: dat gaan we doen."

Logo 1Limburg

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Julia Bels, studente geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, zat met haar vriend in het vliegtuig toen een er via de intercom werd gevraagd of er een dokter aan boord was. Julia bood zich aan en adviseerde de copiloot het vliegtuig te laten landen.

Programma's