Terugkijken: Doorbraak zaak Nicky Verstappen

Terugkijken: Doorbraak zaak Nicky Verstappen

Politie en justitie zoeken naar de verblijfplaats van de 55-jarige Jos Brech uit Simpelveld in de zaak Nicky Verstappen.

Politie en justitie gaven woensdag een persconferentie over de zaak Nicky Verstappen in het politiebureau Maastricht.

De persconferentie was live te volgen.

Terugkijken op Facebook

Peter R. de Vries was samen met de familie Verstappen aanwezig.

L1NWS

De hele uitzending van het L1NWS stond woensdag 22 augustus in het teken van de doorbraak in de zaak van Nicky Verstappen.

 • Man van 55 is gezicht in de zaak Nicky Verstappen Jos Brech is de man die wordt gezocht in verband met de dood van Nicky Verstappen. Het gaat om een 55-jarige man uit Simpelveld die op dit moment spoorloos is. Hij is voor het laatst gezien in de Franse Vogezen. Dat maakten politie en justitie woensdagmiddag bekend tijdens een persconferentie. Maar wie is hij eigenlijk? Bekijk hier de video

 • Hoe reageert Simpelveld?
  De verdachte is momenteel dus vermist. In 1998, toen Nicky dood werd gevonden woonde hij met zijn moeder in Simpelveld. En daar staat verslaggever Alexander Dekkers. Bekijk hier de video

 • Wat is bushcraft?
  Jos Brech is dus van de aardbodem verdwenen en specialist in overleven in de natuur. Bedreven in het zogeheten bushcraft. Daarnaast is Brech reislustig en trekt hij er regelmatig op uit. Verslaggever Maurice de Heus legt uit wat bushcraft is. Bekijk hier de video

 • Hoe reageert Heibloem?
  Nicky Verstappen groeide op in Heibloem en vaak werd er in de richting van het dorp gekeken, omdat daar toch mogelijk iemand zou rondlopen die meer weet over de dood van Nicky. Er is zelfs een graf geopend van een kampoudste uit Heibloem, die mogelijk iets met de zaak te maken zou hebben. Verslaggever Ruud van Broekhoven is in Heibloem. Bekijk hier de video

  Hoe nu verder?
 • Zit het onderzoek vooralsnog vast en hoe gaat dit onderzoek nu verder verlopen? Verslaggever Jos van den Broek daarover. Bekijk hier de video

Match gevonden met man (55) uit Simpelveld

Het grootschalige DNA-onderzoek in de zaak rondom de dood van Nicky Verstappen heeft een match opgeleverd. Dat heeft justitie woensdagmiddag verteld tijdens de persconferentie. Er is een één-op-éénmatch met Jos Brech, een 55-jarige man die destijds in Simpelveld woonde.

De man verblijft in het buitenland en de politie weet niet waar hij nu is. Vanaf april 2018 ontbreekt elk spoor van hem. De familie heeft hem als vermist opgegeven.

De man uit Simpelveld was in het verleden actief bij de scouting in Heerlen en Nuth. Verder heeft hij enige jaren op een kinderdagverblijf in Brunssum gewerkt. Ook werd hij eerder verdacht in een zedenzaak. Die zaak is later geseponeerd.

Brech wordt internationaal gezocht. De politie heeft een speciaal telefoonnummer voor tips over Jos Brech. Ze zijn bereikbaar op het nummer 0800-6070. Vanuit het buitenland: 0031-79-345 9 876.

De politie heeft de volgende foto van Jos Brech verspreid:

Jos Brech kwam in beeld omdat hij geen gehoor gaf aan de oproep om vrijwillig DNA af te staan. Er is dus een familielid geweest die zich heeft gemeld tijdens het onderzoek. Deze DNA-match betekent een grote doorbraak in het onderzoek naar de dood van de 11-jarige jongen uit Heibloem. De zaak bleef namelijk twintig jaar lang met vraagtekens omhuld.

Sinds februari van dit jaar hebben al ruim 14.000 mannen dna afgestaan. Toen dat geen resultaat opleverde, werd bekend dat er nog 3000 mannen telefonisch benaderd zouden worden om alsnog wangslijm af te staan.

Foto's: Jean-Pierre Geusens

1/15

Tijdlijn zaak Nicky Verstappen tot en met 2012

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal. Iedere dag om 17:30 live op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

AvondGasten Sport met Raymond Kerckhoffs en Maurice Graef

AvondGasten Sport met Raymond Kerckhoffs en Maurice Graef

Blaaskracht en het Europees Kampioenschap voor harmonieorkesten

Blaaskracht en het Europees Kampioenschap voor harmonieorkesten

Appie Drielsma's onvoltooide voltooid, in Limburg Doc

Appie Drielsma's onvoltooide voltooid, in Limburg Doc

L1mburg Centraal - 19 oktober 2020

L1mburg Centraal - 19 oktober 2020

L1mburg Centraal: Hotels zoeken de grenzen op

L1mburg Centraal: Hotels zoeken de grenzen op

Tóch geen stadsprins in Maastricht

Tóch geen stadsprins in Maastricht

Logo 1Limburg

Burgemeesters bezorgd over Rotterdamse drugscriminelen

Burgemeesters bezorgd over Rotterdamse drugscriminelen

Burgemeesters Antoin Scholten (Venlo) en Petra Dassen (Kerkrade) maken zich zorgen over de opmars van Rotterdammers in het Limburgse drugsmilieu. Deze groepen botsen met plaatselijke criminelen en dat leidt geregeld tot zwaar geweld.

Programma's