L1SPRT: Olympische Verlinden traint CitySwim-deelnemers

L1SPRT: Olympische Verlinden traint CitySwim-deelnemers

"Vooral niet te hard van start gaan". Dat is de belangrijkste tip van Olympisch zwemmer Joeri Verlinden voor de deelnemers aan de Roermondse CitySwim. Verlinden gaf een clinic in zwembad De Bosberg in Swalmen.

"Als je 1500 meter gehad hebt lijkt de finish in zicht. Maar mensen kunnen dan toch nog in de problemen raken. Daarvoor geef ik ze een aantal tips" Joeri Verlinden

Veel van de deelnemers aan de clinic zwemmen zaterdag een afstand van 2 kilometer in de rivieren Roer en Maas. "Als je 1500 meter gehad hebt lijkt de finish in zicht. Maar mensen kunnen dan toch nog in de problemen raken. Daarvoor geef ik ze een aantal tips", aldus Verlinden, die ambassadeur is van de CitySwim.

"Ik ben beter dan ooit. Ik heb onwijs veel zin om in December iets moois te laten zien in Kopenhagen op het EK Korte Baan. En vanaf dat moment wil ik een traject inzetten naar de Olympische Spelen van Tokyo in 2020" Joeri Verlinden

Na een aantal moeilijke jaren presteert de Roermondse zwemmer weer uitstekend. Hij traint weer in Eindhoven en kijkt uit naar het EK. "Ik ben beter dan ooit. Ik heb onwijs veel zin om in December iets moois te laten zien in Kopenhagen op het EK Korte Baan. En vanaf dat moment wil ik een traject inzetten naar de Olympische Spelen van Tokyo in 2020", aldus een zelfverzekerde Verlinden.

Roermond City Swim 2 september live op L1 TV

Zaterdag 2 september om 19:30 live op L1 TV.

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal. Iedere dag om 17:30 live op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

Logo 1Limburg

Programma's