L1SPRT - 24 sep 2017

L1SPRT - 24 sep 2017

L1SPRT op L1 TV met de volgende onderwerpen:

Geen Nederlandse medaille op de slotdag van het WK wielrennen
Geen Nederlanders in de top tien vandaag bij het WK wielrennen in Noorwegen. De Slowaak Peter Sagan won voor de derde keer goud in een sprint. Sagan eindigde vlak voor de Noor Kristoff en de Australiër Matthews. In het Noorse Bergen is voor ons Frank Moonen en hij praat ons bij over het laatste nieuws. Daarnaast heeft hij een ronde gemaakt langs het parcours waar hij een aantal Limburgers tegen het lijf liep.

VVV speelt gelijk tegen PEC Zwolle
In Venlo speelde VVV vandaag tegen PEC Zwolle. De Venlonaren kennen een fantastische seizoensstart met 8 punten uit 5 wedstrijden. Vandaag mochten ze daar weer een puntje bijschrijven. De ploeg van Maurice Steijns kwam na een half uur op een 1-0 achterstand dankzij een doelpunt van Ehizibue. 20 minuten voor tijd schoot Clint Leemans met een vrije trap de stand gelijk. Bij de Koel staat onze verslaggever Maurice Jessen.

Roda JC in slotseconde weer met lege handen
Zonder punten onderaan in de eredivisie. Dat is de pijnlijke realiteit na de zesde nederlaag op rij voor Roda, nu uit bij Heracles. En er had zoveel meer in gezeten. Roda stond bij rust op voorsprong, maar incasseerde in blessuretijd toch een 2-1 nederlaag.

Fortuna wint 8ste thuisduel op rij (niet online)
Fortuna Sittard heeft voor de 8ste keer op rij een thuisduel gewonnen. Jong AZ werd met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd. De doelpunten werden gemaakt door Dianessy (2x), Semedo (2x) en Schuurs. Dankzij deze overwinning staat Fortuna op een gedeelde eerste plek in de Jupiler League.

MVV niet verder dan 1-1 tegen Cambuur (niet online)
MVV kwam in de eigen Geusselt niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Cambuur Leeuwarden. Met het bekerduel tegen AZ nog vers in de benen, gingen de Maastrichtenaren voor de derde keer deze week de grasmat op. Jonathan Okita zette MVV voor rust op 1-0, Martijn Barto schoot Cambuur na rust naar een punt.

L1SPRT

Iedere zondag vanaf 17:40 uur, daarna herhaling ieder uur op L1 TV.

Sportreportages vind je op L1.nl/L1SPRT.

Logo 1Limburg

Programma's

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.