L1NWS: Oud-burgemeester Philip Houben van Maastricht overleden​

L1NWS: Oud-burgemeester Philip Houben van Maastricht overleden​

Philip Houben, voormalig burgemeester van Maastricht, is zondagochtend in zijn woonplaats overleden. Hij leed aan kanker en had een kortstondig ziekbed. Houben is 76 geworden.

De in Den Haag geboren Houben geldt als een van de beste burgemeesters die Maastricht gekend heeft. Hij volbracht dit ambt gedurende drie termijnen, van 1985 tot 2002.

Verdrag van Maastricht
Tijdens zijn ambtsperiode was Maastricht gastheer van de eurotop waar het 'Verdrag van Maastricht' werd gesloten. Daar werd toen onder meer het besluit genomen tot de invoering van de euro.

Houben groeide op in Maastricht. In 1972 werd hij burgemeester in Haskerland in Friesland, daarna voorzitter van het Gewest Twente en vervolgens burgemeester van Maastricht.

Houben leed aan kanker en overleed vanochtend na een kort ziekbed.

L1NWS

Elke dag nieuws om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

De rechter heeft Berry A. (33) veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, omdat de Sittardenaar een gewelddadige overval heeft gepleegd in 2017. Hij deed zich destijds voor als lid van een arrestatieteam.

Programma's