L1NWS: Huldiging Lieke Martens met Wall of Fame

L1NWS: Huldiging Lieke Martens met Wall of Fame

De gemeente Bergen en de voetbalclub waar ze ooit de eerste stappen in haar carrière zette, gaan Lieke Martens huldigen in Nieuw Bergen. Na alle lof die de Limburgse voetbalster krijgt voor haar prestaties tijdens het EK, wil haar geboortedorp niet achterblijven.

Waar en wanneer de huldiging zal plaatsvinden weet de gemeente nog niet. "Ze moet sowieso gehuldigd worden," zegt Bart Van Roosmalen voorzitter van voetbalclub RKVV Montagnards. "We moeten wel opschieten, want ze gaat al snel naar Barcelona. Maar anders pakken we onze spullen en gaan we haar daar huldigen," grapt de voorzitter. "Een lange tocht door de grachten zal het niet worden; er is een vijver waar we hooguit even op kunnen dobberen.

Als het aan lokale partij KERN ligt, blijft het niet bij een huldiging. De fractie wil een blijvende herinnering aan de historische prestatie van Martens. Een Wall of Fame moet er komen. Tijdens het WK in 2015 maakte Lieke Martens de eerste goal in de geschiedenis van het Nederlands vrouwenelftal. Toen wilde KERN al een Wall of Fame. Die is er nog niet, maar moet er volgens de partij wel snel komen.

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal. Iedere dag om 17:30 live op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

Logo 1Limburg

Programma's