L1NWS: Haevn verovert de hitlijsten met hun debuutalbum

L1NWS: Haevn verovert de hitlijsten met hun debuutalbum

Filmcomponist Jorrit Kleijnen (1986) uit Kerkrade staat met zijn muziekduo Haevn op nummer één in de iTunes hitlijsten. Haevns debuutalbum ‘Eyes closed’ is daarmee het meest gedownloade album van dit moment.

Autocommercials
De carrière van Haevn is tot nu toe een regelrecht succesverhaal. Het duo, bestaande uit filmcomponist Jorrit Kleijnen en singer-songwriter Marijn van der Meer, brak zo’n drie jaar geleden door met het nummer ‘Finding out more’, dat werd gebruikt in een commercial voor BMW. Rond dezelfde tijd was het liedje ‘Where the heart is’ te horen in een Volvo commercial.

Carré en Paradiso
Als snel werd Haevn opgepikt door radiostations en wisten Kleijnen en Van der Meer zalen als Carré en Paradiso uit te verkopen. Voor hun debuutalbum, internationaal uitgebracht door platenmaatschappij Warner, namen ze echter alle tijd.

“Tweeëneenhalf jaar geleden was er enorm veel aandacht rondom de single ‘Finding out more’ en iedereen riep toen: momentum, momentum,” zegt Kleijnen. “En wij dachten: als we nu succesvol zouden worden met muziek waar we niet achter staan, dan hebben we daar nog steeds niks aan. Dus we hebben echt tweeëneenhalf de tijd genomen.”

Ziel en zaligheid
Dat het album meteen op één binnenkomt, doet Kleijnen meer dat hij aanvankelijk dacht. “Dat album is niks meer en niks minder dan onze intuïtie, onze ziel en zaligheid,” legt hij uit. “Daar is geen formule voor (…) Dat is gewoon Marijn en ik, drie jaar lang zwoegen, dingen weggooien en opnieuw doen. Als de reacties dan zijn zoals ze nu zijn, dat is gewoon echt fantastisch.”

Toekomst
Op 5 oktober staat Haevn weer in Carré, “heilige grond” volgens Kleijnen. “Als we dat kunnen stabiliseren (…) en gewoon tot het establishment gerekend worden, dat zou een hele fijne positie zijn.”

Inmiddels lonkt ook het buitenland. De eerste optredens in Duitsland en Frankrijk staan al gepland. Op zondag 12 augustus geeft Haevn een concert op het Zomerparkfeest in Venlo.

‘Back in the water’, de nieuwe single van Haevn

Haevn in Carré

‘Finding out more’, BMW commercial

‘Where the heart is’, Volvo commercial

L1NWS

Elke dag nieuws om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

Logo 1Limburg

Programma's