L1NWS: ​Gretha uit Landgraaf staat al 50 jaar in haar winkel

L1NWS: ​Gretha uit Landgraaf staat al 50 jaar in haar winkel

Ze is 91 jaar oud en runt al vijftig jaar lang een dierenspeciaalzaak in Landgraaf. En Gretha Nelis denkt nog lang niet aan stoppen. Zij zit dus liever achter het aquarium dan achter de geraniums.

Elke ochtend wenst ze eerst de parkietjes in haar zaak goedemorgen en dankt ze onze lieve Heer dat ze weer gezond is mogen opstaan. Hoe ze zo fit blijft? Gretha haalt haar schouders op.

Haar man droomde altijd al van het hebben van een eigen dierenspeciaalzaak. Toen Gretha 40 jaar oud was, startten ze samen een zaak in Landgraaf. Manlief is inmiddels overleden, maar Gretha kan niet zonder de winkel. Ze moet er niet aan denken dat ze ooit niet meer in staat is om in de winkel te staan. "Dit was het leven van mijn man, en mijn man was míjn leven. Ik wil dat levenswerk voor hem voortzetten. En het voelt ook niet als werken. Het is prachtig om met de klanten en de dieren bezig te mogen zijn. Ik stop pas als ik dood neerval."

Ook Gretha's jongste zoon Wiel staat in de winkel. Hij is inmiddels 62. "Ik hoop dat ik het net zo lang mag blijven doen als mijn moeder. Het is prachtig om te zien hoeveel levensvreugde ze nog elke dag heeft."

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal. Iedere dag om 17:30 live op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

Logo 1Limburg

1Lunch: Politie helpt naakte verwarde vrouw

1Lunch: Politie helpt naakte verwarde vrouw

Gemeente Maastricht en ondernemingsraad voor de rechter, Rabobank accepteert per direct geen betaald voetbalorganisaties meer als nieuwe klant en het 'maaien' van de Roer en de Maas is weer begonnen. Dit en meer in onze 1Lunch.

Programma's