L1NWS: Burgemeester Voerendaal zwicht niet onder ernstige bedreiging

L1NWS: Burgemeester Voerendaal zwicht niet onder ernstige bedreiging

Burgemeester Wil Houben van Voerendaal is bedreigd met een vuurwapen. Hij heeft direct aangifte gedaan en de gouverneur en minister Ollongren ingelicht. De bedreiging was twee weken geleden, maar kwam vandaag pas in de publiciteit.

Reactie premier Rutte

Burgemeester Houben is niet de eerste burgemeester in Limburg die wordt bedreigd.

Wel is Houben de eerste bestuurder die met een pistool is bedreigd. Houben kreeg vandaag uit het hele land steunbetuigingen; ook van premier Rutte.

Reacties

Ook Limburgse collega-bestuurders staan vierkant achter burgemeester Houben.

Voorgeschiedenis Voerendaal

Uit welke hoek de bedreigingen komen, daar kan de burgemeester niks over zeggen. Eerder kregen hij, andere bestuurders en ambtenaren in Voerendaal te maken met intimidatie.

Volgens de burgemeester was dit toen afkomstig van bewoners van het woonwagenkamp na sluiting van een aantal kampen. Een voormalige autosloperij op een van die kampjes ging vannacht in vlammen op.

Hele interview Burgemeester Wil Houben

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Breiwerk aan bomen om ‘Pilotenroute’ te herdenken

Breiwerk aan bomen om ‘Pilotenroute’ te herdenken

Tussen Neeritter en Haelen hangen sinds kort meer dan 2000 stukken breiwerk aan de bomen om de ‘Pilotenroute’ te herdenken waarlangs honderden krijgsgevangenen, joden en bemanningsleden van geallieerde vliegtuigen naar de vrijheid werden geloodst tijdens…

1Lunch: 'Oude dame' uit 1968 gestolen

1Lunch: 'Oude dame' uit 1968 gestolen

Samenwerking tussen de Belgische en Limburgse politie leidt tot acht arrestaties, een drieëneenhalve meter lange reus en Max Verstappen trekt 100.000 bezoekers. Dit en meer, vandaag op het menu van onze 1Lunch...

Programma's