L1NWS - 27 okt 2017

L1NWS - 27 okt 2017

Nieuwe tips in de zaak Nicky Verstappen leiden niet tot een doorbraak
160 nieuwe tips in de zaak Nicky Verstappen, maar de gouden tip zit daar niet bij. De politie kreeg na de aankondiging van het grote DNA-onderzoek, in mei dit jaar, veel reacties maar dat leidde niet tot een doorbraak. (bekijk video)

Big Benny zegt sorry na 'Ik stamp je onder de kloten''
Big Benny uit Roermond is vooral bekend van zijn carnavalsliedjes. Maar gisteravond liet hij zich tijdens een raadsvergadering van de andere kant zien. Tijdens een discussie liet hij zich gaan tegenover de fractievoorzitter van het CDA. Aanleiding voor het incident was de instelling van een commissie die moet toezien op het functioneren van de burgemeester. (bekijk video)

Steeds meer wilde zwijnen sneuvelen in het kanaal
Een ecoduct over de Zuid-Willemsvaart. Dat is de enige oplossing voor het zwijnenprobleem, zegt Natuurmonumenten. Vandaag moest de brandweer van Weert alweer in actie komen om een wild zwijn uit het water te halen. Maar het dier was al verdronken. Niet alleen Natuurmonumenten , maar ook andere terreinbeheerders in het natuurgebied Kempen-Broek willen dat er een oplossing komt. Niet alleen voor zwijnen, maar voor al het wild in het uitgestrekte gebied. (bekijk video)

Oude gereedschappen worden opgeknapt voor bestaan in Derde Wereld
In Eckelrade worden al jaren oude gereedschappen en materialen opgeknapt. Die worden dan meegegeven aan afgewezen asielzoekers, voordat ze terug gaan naar hun land van herkomst. Met die spullen kunnen ze daar een nieuw bestaan opbouwen. Het project Wereldtools zit sinds vandaag in een nieuw pand. (bekijk video)

Muzikale manifestatie Ode to Dignity in Maastricht
Fanfares, zangverenigingen, drumbands een dichter en veel kinderen. Zondag gaat het allemaal samen in een bonte stoet door hartje Maastricht. Maar de muzikale manifestatie Ode to Dignity heeft ook een serieuze boodschap. (bekijk video)

Supporters Fortuna klaar voor feestje
De uitslagen moeten een beetje mee zitten, maar Fortuna Sittard kan vanavond voor het eerst sinds 22 jaar een prijs pakken. Als wordt gewonnen van De Graafschap, dan is de periodetitel normaal gesproken binnen. Ruim 500 fans zijn onderweg naar Doetinchem en dat geeft al aan dat het leeft. (bekijk video)

Roda JC klaar voor Feyenoord
Roda JC zit in een goede flow. Van de laatste vier gespeelde wedstrijden, hebben ze er drie gewonnen. Twee keer in de competitie en een keer voor de beker tegen FC Groningen. Morgenavond wacht landskampioen Feyenoord, en de ploeg uit Kerkrade is er klaar voor. (bekijk video)

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal. Iedere dag om 17:30 live op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

De 47ste finale van het LVK volg je vrijdag live op L1 TV

De 47ste finale van het LVK volg je vrijdag live op L1 TV

Keuning van de buut: Pierre Cnoops - deel 2

Keuning van de buut: Pierre Cnoops - deel 2

Dansmerieke: Tanzgruppe Kammerkätzchen

Dansmerieke: Tanzgruppe Kammerkätzchen

'Mesthoop' van Martijn Crins, over de drek van het leven

'Mesthoop' van Martijn Crins, over de drek van het leven

De Vergulde Voorgloeier: Op nao Venray!

De Vergulde Voorgloeier: Op nao Venray!

Prehabilitatie is fit zijn voor een operatie

Prehabilitatie is fit zijn voor een operatie

Programma's