L1NWS - 26 okt 2017

L1NWS - 26 okt 2017

DNA-onderzoek Nicky Verstappen gaat van start
Het grote DNA-onderzoek in de zaak Nicky Verstappen gaat van start. De eerste 1500 personen krijgen een oproep om vrijwillig DNA-materiaal af te staan. (Bekijk video)

Projectontwikkelaar Hilton maakt bezwaar tegen weigeren vergunning
De projectontwikkelaar van het Hilton Hotel in Koningsbosch heeft er vertrouwen in dat het project gewoon door kan gaan. Het bedrijf gaat onderzoek doen en bezwaar aantekenen tegen de beslissing van de gemeente Echt-Susteren om de vergunning te weigeren. De gemeente geeft vooralsnog geen vergunning omdat de financiën van het project niet in orde zouden zijn. (bekijk video)

Nieuw veerpont voor de lijn Grubbenvorst-Velden
De eerste van vier nieuwe veerponten voor Noord-Limburg is vanmiddag in Maasbracht te water gelaten. Het veer gaat tussen Grubbenvorst naar Velden varen. De andere ponten worden de komende twee jaar in gebruik genomen. (bekijk video)

Provincie wil aandacht trekken met advertentie
De provincie roept morgen in een paginagrote krantenadvertenties het nieuwe kabinet op tot samenwerking met Limburg op terreinen die de nieuwe regering belangrijk vindt, zoals werkgelegenheid, mobiliteit en duurzame energie. Het is voor het eerst dat de provincie dit doet via de kranten. (bekijk video)

Reünie voor oud-kraamverzorgsters uit Midden-Limburg
Je ziet elkaar bijna nooit als kraamverzorgster. Het is een solistisch bestaan. Behalve vandaag. Bijna alle oud-kraamverzorgsters uit Midden-Limburg waren bij elkaar voor een gezellig middagje. Het idee voor deze reünie is, hoe kan het ook anders, spontaan geboren. (bekijk video)

Afscheid van Nol Hendriks in Roda Stadion
Grote namen uit de voetbalwereld waren vanmiddag aanwezig bij de herdenking van Roda-icoon Nol Hendriks. Onder andere KNVB-voorzitter Michael van Praag en oud-trainer Jan Reker spraken de bezoekers toe. Hendriks stond jarenlang aan het roer van de club. Hij overleed zaterdag op 80-jarige leeftijd. (bekijk video)

Reacties na bekerwinst Roda JC Kerkrade
De stoel van Nol Hendriks in het Parkstad Limburg Stadion bleef gisteravond akelig leeg in het bekerduel tegen Groningen. Op zijn vaste stoel lagen gele bloemen. De spelers zorgden ook voor een mooi eerbetoon, door zich te plaatsen voor de achtste finales van de KNVB beker. Roda versloeg Groningen in Kerkrade met 3-1. Een mentale opsteker voor de ploeg die het in de competitie zo moeilijk heeft. (bekijk video)

VVV-Venlo door naar derde ronde KNVB-beker
Naast Roda JC gisteravond en Fortuna dinsdag plaatste ook VVV-Venlo zich voor de volgende ronde door FC Utrecht verrassend thuis te verslaan. In de Koel werd het 3-1. (bekijk video)

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal. Iedere dag om 17:30 live op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

L1mburg Centraal: Zoektocht Tanja Groen in Heugem voor iedereen ingrijpend

L1mburg Centraal: Zoektocht Tanja Groen in Heugem voor iedereen ingrijpend

Plat-eweg: Halve finale LVK en Platekas

Plat-eweg: Halve finale LVK en Platekas

Vrijdag en zaterdag droog met vorst, daarna meer wind en zachter

Vrijdag en zaterdag droog met vorst, daarna meer wind en zachter

AvondGasten: De vastelaovend wach op nemes!

AvondGasten: De vastelaovend wach op nemes!

Kwizzele - 23 januari 2020

Kwizzele - 23 januari 2020

Route Regio kijkt vooruit op het Nationaal Theater Weekend

Route Regio kijkt vooruit op het Nationaal Theater Weekend

Logo 1Limburg

Programma's