L1NWS - 26 okt 2017

L1NWS - 26 okt 2017

DNA-onderzoek Nicky Verstappen gaat van start
Het grote DNA-onderzoek in de zaak Nicky Verstappen gaat van start. De eerste 1500 personen krijgen een oproep om vrijwillig DNA-materiaal af te staan. (Bekijk video)

Projectontwikkelaar Hilton maakt bezwaar tegen weigeren vergunning
De projectontwikkelaar van het Hilton Hotel in Koningsbosch heeft er vertrouwen in dat het project gewoon door kan gaan. Het bedrijf gaat onderzoek doen en bezwaar aantekenen tegen de beslissing van de gemeente Echt-Susteren om de vergunning te weigeren. De gemeente geeft vooralsnog geen vergunning omdat de financiën van het project niet in orde zouden zijn. (bekijk video)

Nieuw veerpont voor de lijn Grubbenvorst-Velden
De eerste van vier nieuwe veerponten voor Noord-Limburg is vanmiddag in Maasbracht te water gelaten. Het veer gaat tussen Grubbenvorst naar Velden varen. De andere ponten worden de komende twee jaar in gebruik genomen. (bekijk video)

Provincie wil aandacht trekken met advertentie
De provincie roept morgen in een paginagrote krantenadvertenties het nieuwe kabinet op tot samenwerking met Limburg op terreinen die de nieuwe regering belangrijk vindt, zoals werkgelegenheid, mobiliteit en duurzame energie. Het is voor het eerst dat de provincie dit doet via de kranten. (bekijk video)

Reünie voor oud-kraamverzorgsters uit Midden-Limburg
Je ziet elkaar bijna nooit als kraamverzorgster. Het is een solistisch bestaan. Behalve vandaag. Bijna alle oud-kraamverzorgsters uit Midden-Limburg waren bij elkaar voor een gezellig middagje. Het idee voor deze reünie is, hoe kan het ook anders, spontaan geboren. (bekijk video)

Afscheid van Nol Hendriks in Roda Stadion
Grote namen uit de voetbalwereld waren vanmiddag aanwezig bij de herdenking van Roda-icoon Nol Hendriks. Onder andere KNVB-voorzitter Michael van Praag en oud-trainer Jan Reker spraken de bezoekers toe. Hendriks stond jarenlang aan het roer van de club. Hij overleed zaterdag op 80-jarige leeftijd. (bekijk video)

Reacties na bekerwinst Roda JC Kerkrade
De stoel van Nol Hendriks in het Parkstad Limburg Stadion bleef gisteravond akelig leeg in het bekerduel tegen Groningen. Op zijn vaste stoel lagen gele bloemen. De spelers zorgden ook voor een mooi eerbetoon, door zich te plaatsen voor de achtste finales van de KNVB beker. Roda versloeg Groningen in Kerkrade met 3-1. Een mentale opsteker voor de ploeg die het in de competitie zo moeilijk heeft. (bekijk video)

VVV-Venlo door naar derde ronde KNVB-beker
Naast Roda JC gisteravond en Fortuna dinsdag plaatste ook VVV-Venlo zich voor de volgende ronde door FC Utrecht verrassend thuis te verslaan. In de Koel werd het 3-1. (bekijk video)

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal. Iedere dag om 17:30 live op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

Óngerwaeg over de Ring of Fire in Well

Óngerwaeg over de Ring of Fire in Well

Terugkijken: de derde halve finale van het LVK

Terugkijken: de derde halve finale van het LVK

Alle liedjes van de derde halve finale van het LVK op een rijtje

Alle liedjes van de derde halve finale van het LVK op een rijtje

L1mburg Centraal: moreel kompas provincie kan beter

L1mburg Centraal: moreel kompas provincie kan beter

L1mburg Centraal: VVV, MVV en Roda komen in actie

L1mburg Centraal: VVV, MVV en Roda komen in actie

Schrijf je nu in voor de Einzelgängeroptocht in Wijlre

Schrijf je nu in voor de Einzelgängeroptocht in Wijlre

Programma's