L1NWS - 20 apr 2017

L1NWS - 20 apr 2017

Het L1NWS op L1 TV, met de volgende onderwerpen:

Nachtvorst desastreus voor Limburgse Fruittelers
De schade bij de Limburgse fruittelers, als gevolg van de vorst de afgelopen nacht, loopt mogelijk in de vele tientallen miljoenen euro's. De oogst dreigt bijna volledig te mislukken, zo zegt de LLTB.

Dode bij brand in flatgebouw Venlo
Bij een brand in een zorgflat in Venlo is een bewoner om het leven gekomen. Een persoon raakte gewond. Het vuur ontstond rond de middag op de tweede verdieping van het complex.

Stalen constructie voor MH17 monument op transport
Over drie maanden is het alweer drie jaar geleden dat de ramp met de MH17 boven Oekraïne plaatsvond.
Vlakbij Schiphol is er inmiddels een herdenkingsbos geplant en daarbij komt ook monument. En het stalen deel van dat monument is vervaardigd bij een bedrijf in Maasbracht. Vandaag vond dat mega-transport plaats.

Reconstructie schietpartij bij coffeeshop The Brothers
De schietpartij bij coffeeshop The Brothers in augustus 2015 in Heerlen, wordt vanavond nagespeeld door de betrokkenen: verdachte Glenn K. en vijf leden van het arrestatieteam. Een politieman schoot die avond op de auto van de verdachte, die probeerde te vluchten. De persoon die naast de bestuurder zat, raakte daarbij levensgevaarlijk gewond.

Boekpresentatie over eerste donkere kinderen in Limburg
Vandaag wordt het boek "Kinderen van zwarte bevrijders, een verzwegen geschiedenis" gepresenteerd. Het boek beschrijft de geschiedenis van twaalf bevrijdingskinderen uit het witte, katholieke Limburg. Ze zijn de eerste groep kinderen met een donkere huidskleur die opgroeien in de regio.

Zwembaden komen in particuliere handen
Het zwembad moet open. Dat willen ze in Meerssen en ook in Schinveld. In Meerssen is een groep burgers zeer actief om het buitenbad De Parel nieuw leven in te blazen. In Schinveld legt een particulier vier ton op tafel gelegd om het binnenbad voor de sloop te redden.

Pakt VVV het kampioenschap
VVV-Venlo is nog één wedstrijd verwijderd van het kampioenschap. Paasmaandag lukt het niet. Dan moet het morgen uit bij Eindhoven maar gebeuren. De Venlonaren hebben aan één punt voldoende om kampioen te worden. Mogelijk was vanmiddag dus de laatste training voor het kampioensfeest

L1NWS

Elke dag nieuws om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur op L1 TV.

Alle losse onderwerpen en hele uitzendingen staan op L1.nl/L1NWS

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg.nl

Logo 1Limburg

Programma's

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.