L1NWS - 20 apr 2017

L1NWS - 20 apr 2017

Het L1NWS op L1 TV, met de volgende onderwerpen:

Nachtvorst desastreus voor Limburgse Fruittelers
De schade bij de Limburgse fruittelers, als gevolg van de vorst de afgelopen nacht, loopt mogelijk in de vele tientallen miljoenen euro's. De oogst dreigt bijna volledig te mislukken, zo zegt de LLTB.

Dode bij brand in flatgebouw Venlo
Bij een brand in een zorgflat in Venlo is een bewoner om het leven gekomen. Een persoon raakte gewond. Het vuur ontstond rond de middag op de tweede verdieping van het complex.

Stalen constructie voor MH17 monument op transport
Over drie maanden is het alweer drie jaar geleden dat de ramp met de MH17 boven Oekraïne plaatsvond.
Vlakbij Schiphol is er inmiddels een herdenkingsbos geplant en daarbij komt ook monument. En het stalen deel van dat monument is vervaardigd bij een bedrijf in Maasbracht. Vandaag vond dat mega-transport plaats.

Reconstructie schietpartij bij coffeeshop The Brothers
De schietpartij bij coffeeshop The Brothers in augustus 2015 in Heerlen, wordt vanavond nagespeeld door de betrokkenen: verdachte Glenn K. en vijf leden van het arrestatieteam. Een politieman schoot die avond op de auto van de verdachte, die probeerde te vluchten. De persoon die naast de bestuurder zat, raakte daarbij levensgevaarlijk gewond.

Boekpresentatie over eerste donkere kinderen in Limburg
Vandaag wordt het boek "Kinderen van zwarte bevrijders, een verzwegen geschiedenis" gepresenteerd. Het boek beschrijft de geschiedenis van twaalf bevrijdingskinderen uit het witte, katholieke Limburg. Ze zijn de eerste groep kinderen met een donkere huidskleur die opgroeien in de regio.

Zwembaden komen in particuliere handen
Het zwembad moet open. Dat willen ze in Meerssen en ook in Schinveld. In Meerssen is een groep burgers zeer actief om het buitenbad De Parel nieuw leven in te blazen. In Schinveld legt een particulier vier ton op tafel gelegd om het binnenbad voor de sloop te redden.

Pakt VVV het kampioenschap
VVV-Venlo is nog één wedstrijd verwijderd van het kampioenschap. Paasmaandag lukt het niet. Dan moet het morgen uit bij Eindhoven maar gebeuren. De Venlonaren hebben aan één punt voldoende om kampioen te worden. Mogelijk was vanmiddag dus de laatste training voor het kampioensfeest

L1NWS

Elke dag nieuws om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

Logo 1Limburg

Programma's