L1NWS - 17 jul 2017

L1NWS - 17 jul 2017

Nationaal monument ter nagedachtenis aan slachtoffers MH17 geopend
Precies drie jaar na het neerschieten van vlucht MH17 is vanmiddag in Vijfhuizen het nationale monument geopend ter nagedachtenis aan de slachtoffers. 298 mensen kwamen om het leven, onder hen 11 Limburgers. Koning Willem Alexander en koningin Maxima waren de eersten die zonnebloemen plaatsten bij het monument.

Zes doden afgelopen weekend door ongelukken op Limburgse wegen
Opvallend veel ongelukken afgelopen weekend op de Limburgse wegen. In Weert kwam gisteravond een man om het leven en in Susteren is vanochtend een 37-jarige man uit Sittard overleden toen zijn auto frontaal botste tegen een boom langs de weg. Met deze ongelukken zijn er afgelopen weekend in totaal zes mensen om het leven gekomen in het Limburgse verkeer. Het aantal verkeersongelukken neemt al jaren toe.

Autohandelaar uit Echt krijgt wel een heel bijzondere inruiler
Autohandelaar Don Krawczyk uit Echt kreeg pas geleden een wel heel bijzondere auto ingeruild. Een Volkswagen van 40 jaar oud met zo'n 18.000 kilometer op de teller. Het verhaal gaat nu het hele land door. Overal wordt er gesproken over de gloednieuw uitziende auto die nog maar zo weinig heeft gereden.

Ophalen startbewijzen voor Vierdaagse
De Vierdaagse gaat weer beginnen. Deelnemers uit het hele land en van alle leeftijden gaan vier dagen lang wandelen. Voor L1 is verslaggever Robert Jansen er dit jaar weer bij. Hij haalde vandaag zijn startbewijs op.

L1NWS

Elke dag nieuws om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur op L1 TV.

Alle losse onderwerpen en hele uitzendingen staan op L1.nl/L1NWS

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg.nl

Logo 1Limburg

Programma's

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Van Horen Zeggen

Waargebeurde, persoonlijke verhalen die je een glimlach bezorgen, hardop laten lachen, meeslepen, raken én verhalen waar je mond van openvalt

Stemmingmakers

Stemmingmakers: een serie diepgravende interviews met markante en spraakmakende Limburgers

Verborgen Verlangens

In de serie Verborgen Verlangens gaan de wensen van mantelzorgers in vervulling.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Cultura Nova

Cultura Nova opent met Firebirds van Theater Titanick en L1 is er live bij

Zomerserie

L1-verslaggevers trekken deze zomer weer de provincie in. Ze gaan op pad en om bijzondere en interessante verhalen op te halen, steeds een volle week in hetzelfde thema.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Onze Mijnwerkers

Over mijnen en mijnwerkers

De Nijmeegse Vierdaagse

L1-verslaggever Robert Janssen doet tussen 18 en 21 juli verslag van de 101ste Vierdaagse.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Tour de L1mbourg

Dagelijks live wielerprogramma tijdens de Tour de France, steeds vanuit een andere Limburgse gemeente. Tot en met 23 juli op L1 TV en L1 Radio.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Gedreven Maatwerk

​Gedreven Maatwerk: Verhalen over mensen bij de philharmonie zuidnederland, elke zondagavond op L1 TV

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied. De nieuwe serie begint in september 2017.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.