L1NWS - 16 feb 2017

L1NWS - 16 feb 2017

Het L1NWS van L1 TV, met de volgende onderwerpen in het nieuws:

V&D panden in Limburg nauwelijks in trek
5 van de 6 voormalige panden van V&D hebben dus nog geen nieuwe vaste bestemming gevonden. De grote vraag is nu: Wat moet met die panden gebeuren?

Carnavalswagen van De Nutte Zukke afgebrand afgebrand
Een vonk in de stal en de optocht in het water. Carnavals vereniging De Nutte Zukke uit Lemiers heeft een probleem. Hun wagen is afgebrand. En de tijd begint te dringen met Vastelaovend voor de deur.

Limburgse ontwerpers pronken in het Designmuseum
Van een kinderwagen gemaakt van gerycled plastic tot en met een een stoel die meebeweegt met je zithouding. In het Cube Designmuseum in Kerkrade is vandaag een expositie geopend waar 50 Limburgse ontwerpers hun meest bijzondere creaties tonen.

Zaterdag start de Top 1111
Zaterdag start hij weer: de lijst der vastelaovendlijsten, de top 1111. Hierin staan natuurlijk veel grote hits, zoals LVK-winnaars, Koelkrakers en toppers van bekende Limburgse artiesten. Maar in de lijst prijken ook honderden liedjes die alleen in eigen dorp bekend zijn. Het zijn juist deze nummers die de top 1111 zo leuk en bijzonder maken. Zoals het Venrayse liedje uit 1989 getiteld 'Ollie gillie d'n olieën ok?'

VVV kan gat slaan met concurrentie
Met nog dertien wedstrijden te gaan en een riante voorsprong van acht punten op runner-up Volendam lonkt het kampioenschap voor VVV steeds meer. Morgen spelen ze uit tegen Volendam en drie punten pakken was nog nooit zo belangrijk.

Roda JC speelt cruciaal duel in strijd tegen degradatie
Een kraker morgenavond in de Eredivisie voor Roda JC, als Go Ahead Eagles op bezoek komt in Kerkrade. Twee ploegen die lang stuivertje wisselde op de laatste plaats, maar de afgelopen weken goed op dreef zijn. De Eagles wonnen de laatste twee duels. Roda haalde vier punten uit de laatste drie wedstrijden. Dat deed het vooral dankzij Mitchel Paulissen. Bankzitter voor de winterstop en nu topscorer.

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal. Iedere dag om 17:30 live op L1 TV.

Bekijk alle losse onderwerpen en hele uitzendingen

Meer regionaal nieuws vind je op 1Limburg

Het OLS 2022 volg je bij L1

Het OLS 2022 volg je bij L1

Postbus 31 - 3 juli 2022

Postbus 31 - 3 juli 2022

Kijk live naar de optocht van het OLS 2022 op L1 TV

Kijk live naar de optocht van het OLS 2022 op L1 TV

De Stemming: politiek Den Haag, stroomstop, verdozing

De Stemming: politiek Den Haag, stroomstop, verdozing

Op verzeuk op bezeuk: Henk Steijvers

Op verzeuk op bezeuk: Henk Steijvers

L1mburg Centraal - 2 juli 2022

L1mburg Centraal - 2 juli 2022

Programma's