L1mburg Helpt volgt vrijwilligers met passie

Afbeelding ter illustratie © L1
L1 TV brengt een nieuwe zevendelige serie onder de titel L1mburg Helpt. Filmmaker Marijn Poels gaat op zoek naar de gedrevenheid en passie van Limburgers die zich inzetten voor projecten in de derde wereld.
L1mburg Helpt is iedere zondag te zien om 10:00, 12:00, 14:00 en 17:00 uur op L1. De eerste aflevering, over een project in Ghana, is aanstaande zondag 26 april te zien. De zes andere projecten zijn in Nicaragua, Nepal, Indonesië, Zimbabwe, Guatemala en Sri Lanka. 
Soms is het een kliniek ergens in een Himalaya-dorp van Nepal. Een andere keer reist Poels met de vrijwilliger per kano naar de diepste binnenlanden in de tropen, waar primitieve stammen worden ondersteund in hun basisbehoeften. Limburg kent honderden organisaties die zich op een of andere manier sterk maken voor lokale initiatieven in derde wereld-landen. Wat bezielt deze groep mensen om zich jaar in jaar uit in hun eigen dorp of stad in te zetten voor de medemens elders in de wereld? En waarom reizen deze vrijwilligers geregeld zonder luxe, comfort of rust naar hun verre projecten om de wereld een beetje beter te maken? Op die vragen zocht filmmaker Poels antwoorden in de derde reeks van L1mburg Helpt.
De gedreven cineast reisde de afgelopen maanden de wereld rond. Op avontuurlijke, toegankelijke en soms indringende wijze brengt hij het werk van diverse organisaties in beeld, portretteert hij de lokale bevolking én laat hij ook de hoop zien.
Om de zeven afleveringen te produceren kreeg Poels een half jaar de tijd, vertelt hij. “Dat vroeg veel van me. Zowel mentaal als fysiek. Je valt letterlijk en figuurlijk van het ene extreme in het andere. De lat lag hoger dan ooit tevoren.  Het blijft inspirerend om te zien hoe Limburgers zich inzetten voor mensen elders in de wereld.”
Het is de derde serie van de uit Swolgen afkomstige filmmaker. L1mburg Helpt is mogelijk gemaakt door extra financiële steun van Stichting Omroep Limburg aan L1.