Limburg Helpt: Terug naar Uganda

Limburg Helpt: Terug naar Uganda

Zondag 25 juni 10:00 - 12:00 - 16:00 - 17:00 uur op L1 TV.

Limburg Helpt is een tv-serie serie van de Limburgse filmmaker Marijn Poels. Poels maakte eerder drie series met de titel L1mburg Helpt, waarin inspirerende Limburgers werden gevolgd die verspreid over de wereld lokale initiatieven steunen. In de nieuwe serie gaat de filmmaker terug naar zes gedreven vrijwilligers.

Voor L1 reisde Poels afgelopen jaren maar liefst 320.000 kilometer, met als resultaat 21 afleveringen in paradijsjes op aarde, conflictgebieden en vergeten, arme oorden. Idealist Poels werd in al die verschillende landen vaak geraakt door situaties voor zijn lens.

Zo beleefde hij in Oeganda zijn eerste bevalling met de uit Swalmen afkomstige Steffie Mooren, op een zwart zeiltje in een Afrikaanse hut. Of trok hij 's nachts door de riolen van Peru op zoek naar straatkinderen met Frederique Kallen uit Maastricht.

Terug naar de vrijwilligers
Hoe gaat het nu met de stichtingen en de vrijwilligers? Hoe gaat het met de lokale mensen? Voor een zesdelige serie zocht Poels een aantal vrijwilligers opnieuw op.

De serie begint met Uganda. Daarna volgen Roemenië, Peru, Congo, Kenia en Sri Lanka.

Bijzondere momenten
Marijn Poels blikt in de nieuwe serie samen met de vrijwilligers terug op de meest bijzondere momenten voor of achter de camera. Maar ook op gebeurtenissen die het werk van een hulpstichting drastisch hebben veranderd, bijvoorbeeld vanwege corruptie, natuurrampen, sterfte of epidemieën. Zijn de vrijwilligers hierdoor verslagen of is hun passie onverzettelijk?

“Het was erg inspirerend om na jaren weer eens terug te gaan naar enkele Limburgse idealisten. Om te horen of hun projecten inmiddels zijn gerealiseerd of misschien juist niet”, vertelt Poels. “Het mooie aan deze serie is dat ik daarvoor niet over de hele wereld hoefde te reizen. Ik heb hen dit keer opgezocht in onze eigen provincie.”

Deze serie kwam tot stand met extra financiële steun van Stichting Omroep Limburg.

Limburg Helpt: Terug naar Uganda

Limburg Helpt

Alle afleveringen van Limburg Helpt zijn terug te zien op L1.nl/LimburgHelpt

Logo 1Limburg

Programma's

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.