L1mburg Helpt over project in Guatemala

L1mburg Helpt over project in Guatemala

Niños del Lago is een activiteitenkamp in ontwikkeling in Guatemala. Met steun vanuit Limburg wordt dat project gerealiseerd. Filmmaker Marijn Poels bezocht voor L1 het project, samen met Marten Numan, voorzitter van de Stichting Niños del Lago.

Zodra het project klaar is, kunnen kinderen van 7 tot en met 14 jaar er jaarlijks een week in een veilige omgeving verblijven. Met sport, spel en scholing wordt de kinderen ontspanning geboden en krijgen ze ook ondersteuning bij het onderwijs dat ze in hun eigen dorp volgen.

Ook wordt hen de liefde voor de eigen cultuur en hun land bijgebracht. De film zal de schoonheid van Guatemala laten zien, maar ook de armoede en natuurlijk de plek waar het activiteitenkamp zich bevindt. Numan: “Als vrijwilligersteam hier in Nederland willen wij allereerst geld blijven inzamelen, zodat het activiteitenkamp afgebouwd kan worden. Daarnaast willen we twee werelden samenvoegen en mee helpen bouwen aan een betere toekomst voor kinderen in Guatemala.”

Vrijwilligers
Limburg kent honderden organisaties die zich op een of andere manier sterk maken voor lokale initiatieven in derde wereld-landen. Wat bezielt deze groep mensen om zich jaar in jaar uit in hun eigen dorp of stad in te zetten voor de medemens elders in de wereld? En waarom reizen deze vrijwilligers geregeld zonder luxe, comfort of rust naar hun verre projecten om de wereld een beetje beter te maken? Op die vragen zoekt Marijn Poels antwoorden.

Het is de derde L1-serie van de uit Swolgen afkomstige filmmaker. Bekijk eerdere afleveringen terug op www.l1.nl/l1mburghelpt
L1mburg Helpt is mogelijk gemaakt door extra financiële steun van Stichting Omroep Limburg aan.

Zondag 19 juli om 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 en 17:00 uur op L1 TV.

Logo 1Limburg

Seun of God tegen broertje: 'Jullie trapten alles lang'

Seun of God tegen broertje: 'Jullie trapten alles lang'

Voor de zevende keer in hun carrière stonden broers Ralf (29) en Mats (26) Seuntjens tegenover elkaar op een voetbalveld. Tot zaterdag was de onderlinge score in balans, maar door de nederlaag van VVV-Venlo bij AZ (3-0) staat Ralf op achterstand.

Programma's