L1mburg Helpt 2012 - Kenia

Afbeelding ter illustratie © iStock
Stichting Harambee helpt jongeren in Kenia om hun middelbare school of beroepsopleiding af te maken door bij te dragen in de schoolkosten, zodat ook zij een beroep kunnen leren en daardoor een beter toekomstperspectief hebben.
De stichting Harambee is in 1994 opgericht. Het idee voor Harambee is overgenomen uit Kenia. Het woord Harambee betekent letterlijk 'samen vooruit duwen'. in het Kiswahili. Als een doorsnee Keniaanse jongere een beroepsopleiding wil volgen dan is het probleem niet "wat zal ik gaan doen?", maar wel "hoe moet ik dat betalen?". Veel ouders en jongeren moeten grote financiële inspanningen verrichten om een opleiding te beginnen en af te maken. In sommige gevallen lukt dat gewoonweg niet zodat de jongere van school af moet en geen kans maakt op een baan. Met name voor meisjes is dat een probleem. Ook steunt Harambee incidenteel kleine projecten die een link met onderwijs hebben.
Voor jongeren die aan een universiteit gaan studeren zijn er best veel financieringsmogelijkheden, maar beroepsopleidingen kennen helaas veel minder mogelijkheden, vandaar dat de stichting Harambee de keuze heeft gemaakt om dit hiaat op bescheiden wijze te vullen.
In Nederland organiseert Harambee  met een groep vrijwilligers leuke recycle-workshops, geeft lezingen en verkoopt mooie Afrikaanse spullen om geld in te zamelen. Vaak wordt Harambee uitgenodigd om bij een festival of beurs acte de présance te geven. De vrijwilligers in Kenia selecteren jongeren, rapporteren naar Nederland en zorgen ervoor dat ons geld goed terecht komt.
Voor meer informatie kijk op www.harambee.info