L1mburg Helpt 2012 - Armenië

L1mburg Helpt 2012 - Armenië

Stichting Rafael, een onafhankelijke stichting met de ANBI-status, helpt al tien jaar arme, zieke of gehandicapte kinderen in Armenië. Kinderen in thuissituaties -vaak uit éénoudergezinnen- die gesteund worden met 20 euro per maand voor voeding,

Dit bedrag gaat direct naar de ouders/verzorgers via onze vaste contactpersonen in Armenië en elk jaar bezoeken bestuursleden (op eigen kosten) de kinderen. Armenië behoort nu tot een van de armste landen ter wereld door aardbeving, oorlog en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. De werkloosheid is heel groot, de kosten van levensonderhoud relatief hoog en verzekeringen onbekend.

Naast de basishulp van 20 euro per maand voor 67 kinderen, ontvingen we hulp voor enkele projecten die gericht waren op verbetering van woningen voor zieke/gehandicapte kinderen, medische zorg en vooral studie. Zo kregen kinderen uit afgelegen dorpen computerles en Engelse les, gehandicapte kinderen leerden handwerken en meer dan honderd oudere kinderen kregen cursussen of een vakopleiding tot chauffeur, kok of monteur.

Via een medisch project werden kinderen geopereerd en kregen orthopedische hulpmiddelen en ergotherapie. En niet te vergeten de speeltuin in een heel arme wijk, die dit jaar gerealiseerd werd. Jammer genoeg lopen al deze projecten dit jaar ten einde en is er tot nu toe geen vervolg.

Heel veel steun kregen wij dus al van u. Onze oproep "Laat uw Limburgse hart spreken" bracht het aantal gesponsorde kinderen van 5 naar 67 nu. Help de kinderen van Armenië verder, ze verdienen het om geholpen te worden! Voor meer informatie bezoek onze website: www.strafael.nl Bankrekeningnummer 68.03.40.246

Logo 1Limburg

Programma's

Limburgs Land TV

Limburgs Land TV, op zaterdag en zondag, is de televisieversie van het populaire L1 Radioprogramma

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op weekdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied. Met altijd oog voor details. De nieuwe serie begint in september 2017.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

LEF!

LEF! biedt iedere zondag podium aan jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.