L1mburg Centraal - 9 okt 2018

L1mburg Centraal - 9 okt 2018

Vrouw zoekt haar held, Tour de Dumoulin, Cipiers in opspraak, groene hotels, GaiaZOO, 50 jaar buren en nog meer nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 9 oktober:

In deze uitzending onder meer:

Vrouw zoekt held!

Mirjam Lemmens is 78 jaar oud en is op zoek naar de man die haar twee jaar geleden redde. De Venrayse, toen 76, stond plots stil op een spoorwegovergang in Boxmeer, toen de slagbomen dichtgingen. Ze zag haar leven aan zich voorbij trekken tot een onbekende man razendsnel uit zijn auto stapte en de auto van Mirjam stukje bij beetje van het spoor duwde. Met deze actie voorkwam hij dat een trein op de auto botste. Na het spoorwegdrama in Oss, werd het verlangen om haar redder te ontmoeten steeds groter. Het had namelijk allemaal heel anders kunnen aflopen.

Bekijk hier de hele reportage

Tom Dumoulin komt met nieuw wielerevenement

Al een aantal jaar loopt Tom Dumoulin rond met het plan om iets te betekenen voor het wielrennen in Limburg. Vandaag kwam hij tijdens een persconferentie met zijn plan naar buiten. Op de eerste zondag na het WK Wielrennen in 2019 gaat het gebeuren: Tour de Dumoulin.

Bekijk hier de hele reportage

Cipiers in opspraak om mogelijke banden met Satudarah

Twee medewerkers van de gevangenis in Sittard zouden mogelijk banden hebben met motorclub Satudarah. Naar het duo loopt momenteel een integriteitsonderzoek door justitie. Bronnen vertellen tegen L1 dat de twee op een foto zouden staan samen met leden van motorclub Satudarah, dat kiekje is gemaakt in het inmiddels gesloten clubhuis in Geleen.

Bekijk hier de hele reportage

Roermonds hotel het groenste van Nederland

Je kunt een hotel selecteren op de beste service, de mooiste kamers of het lekkerste ontbijt. Maar het is ook mogelijk om de beste kamer te kiezen op basis van de minste CO2 uitstoot. Met een duur woord noemen we dat de CO2 Footprint, zeg maar t groenste hotel. We zochten uit welke hotels in Limburg er nou het beste en het slechtste uit de test kwamen. En wat blijkt... de Swalmerhof in Roermond is het energiezuinigste hotel van Nederland! Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse bookingsite Bookdifferent.com. Op die website kun je een hotel boeken op basis van zijn CO2-uitstoot. En dat is dus bij Villadelux Swalmerhof het allerlaagst: 0,05 kg uitstoot per gast per nacht.

Bekijk hier de hele reportage

Bedreigde Limburgse diersoorten te zien in GaiaZOO

Wat hebben de boomkikker, de eikelmuis, rivierkreeft, de korenwolf en de vuursalamander gemeen? Het zijn allemaal bedreigde diersoorten, uit Limburg. Morgen opent in GaiaZOO Kerkrade het limburgHUIS, waar ze deze bedreigde dieren laten zien en ze kweken om te herintroduceren in de vrije natuur. Graag leggen de mensen van GaiaZOO de bezoekers het nut en de noodzaak hiervan uit.

Bekijk hier de hele reportage

Oude schoolvrienden al 50 jaar buren

In de Emmastraat in Belfeld wonen vier gezinnen die al sinds de oplevering naast elkaar wonen en dat is op de kop af vijftig jaar. Het gebeurt wel vaker dat buren het zo lang vol houden naast elkaar maar erg opmerkelijk is dat het in Belfeld vier naastgelegen woningen betreft. Ruud van Broekhoven bezocht drie van de stellen op.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's