L1mburg Centraal - 9 november 2019

L1mburg Centraal - 9 november 2019

Bedrijf uit Nederweert werkt mee aan schoonmaak oceaan, plastic scheppen Borgharen, kijkdag veiling legerspullen in Thorn en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zaterdag 9 november 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Bedrijf uit Nederweert werkt mee aan ocean clean up

Een mooie klus voor een bedrijf uit Nederweert. Smolenaers BV helpt mee de vervuiling van de oceanen tegen te gaan. Het bedrijf is gespecialiseerd in plaatwerk-constructies en heeft de bovenbouw van de zogenaamde Interceptor van The Ocean Cleanup gemaakt. Die Interceptor moet afval uit de rivieren opvangen, vóórdat het in de oceanen terechtkomt.

Bekijk hier de hele reportage

Plastic scheppen Borgharen

Rivieren moeten dus schoon, om de oceanen plastic-vrij te krijgen. In de Maas in Limburg is nog geen Interceptor gesignaleerd. Maar die rivier zit ook vol met plastic. Sterker nog: het Limburgse stuk van de Maas is een van de meest vervuilde delen. En dat plastic moet dus op een of andere manier uit het water. Rijkswaterstaat geeft beginnende bedrijven de kans om met automatische afval-vangers het plastic uit het water te vissen.

Bekijk hier de hele reportage

Voorbereidingen COC-songfestival

Een zangfestijn. Niet alleen voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Het COC-songfestival is net als de grote broer, of zus, een avond vol spanning en sensatie. Voor de deelnemers en het publiek. Het Munttheater in Weert ontvangt de 25ste editie. Na een kwart eeuw is het COC-songfestival weer terug in Limburg. Daar waar het ooit begon.

Bekijk hier de hele reportage

Jef Verheijde over COC Songfestival

Een van de deelnemers vanavond aan het COC-songfestival in Weert is Jef Verheijde uit Maastricht. Jef kennen we vooral van de vele carnavalsliedjes die hij de afgelopen decennia maakte. Maar inmiddels is hij ook druk bezig met het thema diversiteit. Zo wil hij volgend jaar in Maastricht een diversiteits Pride organiseren onder de noemer Rainbow City. Maastricht is al regenboogstad, maar de stad doet daar volgens hem te weinig mee

Bekijk hier de hele reportage

Kijkdag veiling legerspullen Thorn

Deze loodsen net buiten de bebouwde kom van Thorn staan vol met afgedankt legermaterieel. En je kunt het zo gek niet bedenken, of het staat er. Behalve wapens en wapensystemen natuurlijk. En alles is te koop via een veiling op de website van de firma die het spul verkoopt. Dinsdag sluit de veiling. Vandaag was er nog een kijkdag.


Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's